Va rog daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema . Detin un imobil achizionat prin programul Prima Casa de circa 9 ani de zile . Pe langa imobil si terenul aferent a fost prinsa in contract si 1/6 parte din drum . Avand in vedere lucrarile de modernizare din zona as dori sa donez aceasta parte catre Primaria Locala . Am facut o solicitare in acest sens catre Ministerul de Finante iar raspunsul lor a fost negativ , facand referire la art. 1 , alin. 7 din OUG 60/2009 . Avand in vedere ca in acest moment nu ar mai fi de achitat 2/3 din valoarea creditului acordat initial , iar valoarea imobilului si a terenului aferent acopera fara probleme garantia bancii si a Ministerului de Finante , nu se poate scoate cumva drumul de sub ipoteca si dona Primariei Locale ?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema . Detin un imobil achizionat prin programul Prima Casa 1 , in anul 2009 . Calea de acces catre imobil este pe un drum de servitute din care detin si eu o cota parte. De curand au inceput lucrari de modernizare in zona si extinderea retelei de utilitati etc. si am dori sa donam drumul catre primaria locala . Din pacate dintre toti vecinii doar eu am in contractul de credit specificat ca detin 1/6 din drum . Am intrebat la banca si nu au nimic impotriva donarii drumului doar sa primesc acordul Ministerului de Finante . Am cerut si de la Minister acordul si am primit ca raspuns ca , conform art. 1 alin 7 din OUG nr. 60/2009 , imobilul nu se poate instraina pe o perioada de 5 ani si nu se poate greva cu sarcini pe toata durata garantiei , si in baza acestui articol ei considera ca nu se poate dona . Va rog sa imi spuneti daca MF face referire doar la cei 5 ani (care au trecut deja) sau nu se va putea dona drumul atata timp cat creditul garantat de ei este in derulare .
Detin un imobil cumparat prin programul Prima Casa 1 . Anul viitor as dori sa vand imobilul deoarece se implinesc cei 5 ani si sa imi cumpar un apartament. Va rog sa imi spuneti daca ma pot incadra din nou in acest program .Daca este o conditie sa nu fi beneficiat in trecut de acest program sau alta reglementare in care sa nu ma incadrez.