Buna ziua! M-am casatorit in 2020, nestiind ca sotul meu avea foarte mult datorii. I le-am achitat eu deoarece, dupa casatorie, executorul ne-a pus sechestru pe o casuta pe care am achizitionat-o dupa casatorie. Banca la care avea un imprumut din 2019 a demarat actiunea cu executorul in 2021. Pana atunci nu a venit nicio instiintare de la banca. El imi apunea ca isi achita rata lunar. Problema este ca doresc sa divortez. Am avut un ordin de protectie in 2019, pentru violenta, dar m-am impacat cu el de frica amenintarilor la terminarea ordinului de protectie. A lucrat in politie deci, de cate ori aveam nevoie de politie, veneau fostii lui colegi si nu aveam nicio sansa. Pot divorta fara martori (toti il cunosc ca fiind violent si dator vandut, dar tuturor le esre teama de el)? Am dovezi cu datoriile care i-au tot aparut dupa casatorie (pe care le avea dinainte, dar nu-l gasea nimeni, ca avea adresa falsa in buletin). Am dovezi ca eu platesc totul in casa, el avand o pensie pe caz de boala (dupa casatorie am aflat ca are un diagnostic pe psihiatrie) si mai lucreaza la o firma pe salariul minim. Deci, totul a fost numai minciuna din partea lui. Scopul lui a fost sa-i achit datoriile si sa aiba un acoperis deasupra capului in casa mea. Dar, toate acestea le-am aflat dupa casatorie. Imi mai trebuiesc martori daca am toate dovezile cu datoriile lui si platile mele? Nu mai pot continua cu el, ca cine stie ce datorii ii mai apar si nu mai fac fata acestor datorii. M-a ruinat! Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: Am incheiat un contract cu un avocat din Bucuresti, pentru recuperarea unor sume, adresa mea de domiciliu (deci cea de coresponenta cu Judecatoria) find declarata adresa firmei dumnealui (o casa de avocatura destul de cunoscuta), deci acolo merg toate instiintarile instantei de judecata, intelegerea fiind sa ma instiinteze dumnealui de ceea ce este nevoie. Am tot incercat sa iau legatura telefonic cu dumnealui, sa mai aflu starea dosarului meu. Dupa vreo cateva luni am reusit sa vorbesc cu dumnealui. Mi-a spus ca se intereseaza si revine cu un telefon. A revenit si a zis ca este suspendat procesul, ca trebuia sa duc la Judecatorie copii lizibile dupa documentele depuse initial la dosar si ca trebuie sa platesc o taxa de repunere. Mi-a spus ca a fost suspendat deoarece nu mi-am achitat eu sarcinile, in sensul ca nu am depus documente lizibile in instanta. Eu nu aveam cum sa aflu ce a solicitat instanta, deoarece instiintarea a mers la dumnealui. Imi indicase un link unde sa introduc CNP-ul pentru a afla starea dosarului, dar acolo nu exista nicio informatie. Am platit taxa de repunere la momentul respectiv. Din nou telefoane fara raspuns, mail-uri fara raspuns catre dumnealui. Ma interesa, normal, ce s-a mai intamplat cu procesul. Am inteles ca nu am nicio sansa cu acest avocat si l-am rugat sa-mi returneze cheltuielile pe care le-am avut pana acum cu acest proces, pentru ca doresc sa iau legatura cu un alt avocat, deoarece dumnealui nu ma instiinteaza deloc cu stadiul procesului si nu-mi pot permite sa platesc la nesfarsit taxe de repunere dupa suspendari. M-a amenintat (pe e-mail) ca ma da in judecata, ca mint cu nerusinare ca nu am fost instiintata, ca instanta mi-a pus in vedere ce trebuie sa fac si sa astept citatia de la dumnealui. Mi-a pus in vedere sa nu-l mai contactez in niciun fel.. Acum, eu nu stiu ce sa fac. Nici nu stiu in ce stadiu se afla procesul si ... ma mai si da in judecata ... pentru ce? Pentru ca i-am spus ca nu stiu nimic de stadiul dosarului? Ce pot face in continuare? Multumesc anticipat!
In sfarsit, un raspuns care ma lamureste pe deplin! Va multumesc mult! Ma voi interesa daca se tine aceasta Adunare Generala. Voi citi legislatia pe care mi-ati indicat-o. Este exact ceea ce asteptam. Acum stiu ce sa caut.
PS: acum vreo 3 ani am facut o cerere catre asociatie, cu detalierea cheltuielilor, pe care am lasat-o in cutia lor postala, nefiind nimeni la asociatie. Normal, nici azi nu am primit vreun raspuns!
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.!
20 de lei, pentru ca platim doar salariile celui de la asociatie. Utiltiatile ni le platim singuri, nimic prin asociatie.
Este obligatoriu sa afiseze lista, nu?
Nu am primit nicio somatie de plata de la ei. Nici nu stiu daca mai exista presedintele asociatiei, ca nu au dat niciun semn de ani de zile. Acum vreo 3 ani s-a incercat strangerea de semnaturi pentru iesirea din asociatie, dar actiunea a ramas in aer. Eu eram convinsa ca s-a finalizat actiunea, dar am inteles ca acel tabel nu a ajuns la asociatie atunci. Stiu doar ca se acumuleaza cheltuieli acolo. Problema este ca, si daca vrei sa platesti, e foarte greu sa gasesti pe cineva acolo. Sta mereu pe la tara, creste prepelite:). Trebuie sa-l suni si sa-l pandesti cand apare, ca sa-i dai banii. Are un program afisat, dar nu vine decat daca-l suni si-i spui sa vina, ca vrei sa platesti.
Ma pot da in judecata daca nu m-au instiintat in niciun fel de valoarea datoriei pe care o am la ei?
Dar, sunt obligata sa platesc din urma? Din 2012 cred ca mi s-au adunat peste 1000 de lei. Presupun ca o sa-mi raspundeti ca trebuie sa le platesc salariile, o data ce exista, totusi, asociatia. Nu ar trebuie sa afiseze macar o lista cu datoriile, la avizier?
carmen_comana
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!
Asociatia de proprietari de care apartin nu a emis niciodata factura catre proprietari. Inteleg ca este controversat acest subiect, cu emiterea facturii. Eu nu am de plata catre asociatie nimic altceva in afara de salariul lor, al celor de asociatie. Toate utilitatile ni le platim separat (gaze, apa, curent-vin facturile la fiecare proprietar, direct de la furnizor). Lift nu avem. Inclusiv femeia de serviciu o platim fiecare, nu la asociatie. Daca este cazul de vreo reparatie, ne interesam noi, proprietarii. Cu toate astea, ni se aduna sute de lei de plata pe an (cam 20 de lei/luna), care, repet, nu inseamna altceva decat salariile lor. Asociatia nu face nimic pentru noi. Niciodata nu s-a afisat vreo lista in scara cu datoriile pe apartament. Nu am mai trecut pe la asociatie din 2012, cand am platit si mi-a dat o chitanta cu suma, reprezentand "Rest". Nu lunile pentru care am platit, nu nimic. Nu sunt de acord sa platesc, o data ce nu am factura, nu am o lista cu datoriile pe scara si asociatia nu misca nimic pentru noi. Ce sa fac in continuare? Sa platesc salariile lor? Pentru asta, totusi, trebuie sa mi se emita un document, nu? Poate chiar factura, ca intra direct in veniturile asociatiei, nu sunt servicii prestate de alti furnizori si asociatia doar sa colecteze acesti bani.