avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Activitate paulapirv

Activitate paulapirv

Discuție Prima pensie
Bună,
Aș dori să știu dacă nu exista în lege o reglementare conform căreia un angajat care iese la pensie are dreptul sa continue munca până la plata primei pensii? Întreb acest lucru pentru ca se intampla adesea să fie nereguli in dosare, iar prima pensie sa intarzie astfel câteva luni bune. Ce se intampla cu persoanele care nu au niciun sprijin din partea nimanui, nici familie, rude sau alti apropati. Cu ce isi platesc intretinerea, utilitatile, taxele...etc.
:(
Discuție Pensionarea
Bună,
Am o rugaminte daca suteti amabili, există o reglementare in lege potrivit careia sa pot continua munca daca am inplinit varsta de pensionare (1, 2, 3 luni) pana la plata primei pensii?
Initial am intrebat angajatorul daca pot sa beneficiez de o perioada de maxim 12 luni potrivit legii nr. 134/2014, insă raspunsul nu a fost favorabil. Întretinerea si obligatiile financiare lunare ma determina sa cer acest drept.
Vă multumesc anticipat!
Bună ziua!
Sunt bugetar contractual în prag de pensionare. Întrunesc condițiile legale de pensionare(vârstă 65 ani, și stagiul complet de cotizare). Dosarul este incă în lucru iar pana la prima plată a pensiei dureaza câteva luni, perioadă în care nu voi putea sa-mi achit obligatiile finaciare(credite, utilități, întreținerea personală). Există o modalitate legală de a-mi păstra locul de muncă până primesc prima pensie?
Va multumesc pentru sugestii!
Am calitatea de girant la un credit de 30000 lei, pentru o colega.La un moment dat, datorita ratelor restante, m-am trezit cu executare silita pe casa si masina mea. Am cercetat dosarul de credit si am constatat urmatoarele: -pentru suma de 267 lei fond social,unitate respectiva a oferit de 112 ori acest fond, drept credit, adica 30 000 mii lei (este vorba despre un C A R); -- -girantul principal, sotul colegei care a facut imprumutul, are depus la dosar numai nume, prenume si o adresa unde nu locuieste in fapt, si fara niciun venit, si mai exista si specificatia ca s-a dat o procura de catre acesta intrucat era plecat din tara, iar semnatura este a colegei sotiei lui, in dosar neexistand de fapt acea procura.Mai fac mentiunea ca salariul acestei colege, sotul fara venit si faptul ca nu aveau cu ce rambursa ratele lunare si nici un alt bun mobil sau imobil drept garantii suplimentare, nu au constituit un impediment pentru a-i acorda un credit atat de mare, iar acum ca s-a ajuns la executare silita, vor toate garantiile de la mine, casa, masina. Va intreb pe dumneavoastra daca toate neregulile din acest dosar, inclusiv abuzul privind modul de folosire a banilor deponentilor, prin incalcarea Statutul Cadru de functionare al C A R- urilor in care scrie ca se pot acorda credite membrilor inscrisi, insa intr-o limita prestabilita de 3/5 ori fondul social.Cine ar trebui sa raspunda pentru toate aceste situatii disperate? De ce nu se intampla niciodata sa raspunda si cei ce gresesc din nestiinta, ori poate voit in scopul insusirii unor foloase necuvenite?
Am rugamintea la dumneavoastra sa-mi dati o idee unde sa gasesc rezolvarea acestor probleme, intrucat pe cale amiabila, la CAR-ul cu pricina persoanele care au comis aceste nereguli, inclusiv presedintele, spun ca ei fac ce vor si ca nu ne priveste pe noi cat si cum dau dumnealor un imprumut.