Doream sa va intreb daca solutiile sedintelor sunt publicate sau nu in Ecris si daca stabilirea judecarii in sedinte secrete se publica in Ecris? Va multumesc!
Va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi etapele intrarii in legalitate a unei locuinte construite fara autorizatie de constructie si finalizata la rosu in decembrie 2011?
Concret, e vorba de o extindere a unei locuinte de 40 mp existente cu inca 60 mp, adaugarea unui demisol partial si a unei mansarde. Mentionez ca in anul 2009, terenul pe care se afla constructia apartinea mamei mele, iar aceasta a realizat proiectul tehnic al extinderii, ajungand pana la faza de Certificat de Urbanism. Ulterior in anul 2011, mama mea mi-a vandut terenul, iar eu am realizat constructia fara autorizatie. In cazul in care solicit primariei intrarea in legalitate cat e cuantumul amenzii pe care o pot primi?
In anul 2002 am obtinut titlu de proprietate pe 300 de ha de padure
(o obste sateasca), in baza legii 1/2000, iar acum primarul, in baza unui raspuns pe care l-a primit de la Arhivele Nationale, inca din anul 2006, sustine ca la recensamantul din 1948 nu am avut decat 75 de ha si doreste sa faca demersurile necesare pentru a anula titlul de proprietate. Cum ma pot apara in acest sens, avand in vedere ca singurul act pe baza caruia s-a realizat retrocedarea e un asezamant scris in anul 1945 de unul dintre conducatorii obstei de atunci, document in care sunt prevazute limitele naturale ale obstei si care poarta stampila obstei satesti.
In anul 2007 am fost ales presedinte al CA al unei obsti, dar nu am operat modificarea la judecatorie. Eu am indeplinit functia de presedinte in aceasta perioada, pana in 2013 cand am fost reales si am operat modificarile si la judecatorie. In perioada 2007-2013 am condus efectiv obstea si am semnat documente. Ce mi se poate intampla in acest caz?