Va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi etapele intrarii in legalitate a unei locuinte construite fara autorizatie de constructie si finalizata la rosu in decembrie 2011?
Concret, e vorba de o extindere a unei locuinte de 40 mp existente cu inca 60 mp, adaugarea unui demisol partial si a unei mansarde. Mentionez ca in anul 2009, terenul pe care se afla constructia apartinea mamei mele, iar aceasta a realizat proiectul tehnic al extinderii, ajungand pana la faza de Certificat de Urbanism. Ulterior in anul 2011, mama mea mi-a vandut terenul, iar eu am realizat constructia fara autorizatie. In cazul in care solicit primariei intrarea in legalitate cat e cuantumul amenzii pe care o pot primi?
Conform art 3 din L nr 50/1990,nu se pot aplica amenzi la interval de peste 2 ani de la executarea de constructii
Sanctiunea poate fi aplicata daca nu puteti proba in conditiile legii perioada in care a-ti executat constructia+extinderea
Pentru a intra in legalitate ,este necesar sa demarati procedura legala,respectiv executare proiect tehnic,solicitare autorizatie si certificat urbanism pentru intreaga constructie existenta