avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intrare in legalitate constructie locuinta din anul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intrare in legalitate constructie locuinta din anul 2011

Va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi etapele intrarii in legalitate a unei locuinte construite fara autorizatie de constructie si finalizata la rosu in decembrie 2011?
Concret, e vorba de o extindere a unei locuinte de 40 mp existente cu inca 60 mp, adaugarea unui demisol partial si a unei mansarde. Mentionez ca in anul 2009, terenul pe care se afla constructia apartinea mamei mele, iar aceasta a realizat proiectul tehnic al extinderii, ajungand pana la faza de Certificat de Urbanism. Ulterior in anul 2011, mama mea mi-a vandut terenul, iar eu am realizat constructia fara autorizatie. In cazul in care solicit primariei intrarea in legalitate cat e cuantumul amenzii pe care o pot primi?
Cel mai recent răspuns: ContSters331913 , utilizator 23:36, 14 Octombrie 2014
Conform art 3 din L nr 50/1990,nu se pot aplica amenzi la interval de peste 2 ani de la executarea de constructii
Sanctiunea poate fi aplicata daca nu puteti proba in conditiile legii perioada in care a-ti executat constructia+extinderea
Pentru a intra in legalitate ,este necesar sa demarati procedura legala,respectiv executare proiect tehnic,solicitare autorizatie si certificat urbanism pentru intreaga constructie existenta
Nu uitaţi ca pentru primarie, data terminarii constructiei este data declarării acesteia pentru impunere. Restul sunt povesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită ... B123456 B123456 Bună ziua. vecinul meu a demolat o anexă care era construită la limita proprietăți. A obținut aprobări pentru c\" extinderea construcției existența pe ... (vezi toată discuția)
Autorizare pentru consolidare,extindere,masardare mariama mariama ce acte imi trebuie pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia pentru consolidare, extinderea si masardarea unui imobil (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan mihaela daniela mihaela daniela Buna seara ! Am o intrebare . Sunt pe cale de a cumpara un teren extravilan arabil de 1150 mp si curti constructii 790 mp total suprafata 1940 mp . ... (vezi toată discuția)