buna ziua..as dori sa stiu daca pot zidi geamul de la uscatorie deoarece uscatoria se ventileaza prin balconul meu si sa fac ventilatie prin schimbarea usii cu un grilaj fier sau ceva de genul..care ar fi demersurile de urmat..am vreo lege in sensul asta care sa ma sustina?
mama a mostenit de la tatal sau-bunicul meu-o proprietate care insumeaza x metri patrati iar in titlu de proprietate lipsesc 1000m patrati deoarece acestia fusesera dati bunicului meu sa -i munceasca-n arenda..timp de mai bine de 30 de ani mama munceste si acei 1000mp dar nu are nici un act incheiat pentru arendare..nu cunoastem o adresa a arendarului iar cand am intrebat acolo unde stiam ca a locuit ni s a spus ca a murit si ca nu are urmasi..am dori sa facem chemare in instanta pentru dobandire act proprietate prin uzucapciune dar am vrea sa stim daca avem sanse de castig si in cererea care o formulam cum sa mentionam adresa arendarului..
va rog sa mi spune ti si mie daca este vorba de uzucapciune in urmatorul caz..mama a mostenit de la tatal sau-bunicul meu-o proprietate care insumeaza x metri patrati iar in titlu de proprietate lipsesc 1000m patrati deoarece acestia fusesera dati bunicului meu sa -i munceasca-n arenda..timp de mai bine de 20 de ani mama munceste si acei 1000mp dar nu are nici un act..daca facem cerere de chemare in instanta cine va fi paratul pentru ca nu stim nimic de persoana care ia arendat terenul bunicului...sper ca primesc un raspuns..multumesc
Buna ziua.va rog sa mi dati un raspuns in urmatoarea problema.mama mea à cumparat prin anii 1990 un terne agricol iar actul de vanzare nu à fost facut la notar ci pur si simplu este o hartie pe care scrie "dovada" in ea mentinandu.se in respectiva "dovada ca mama mea à cumparat respectivul teren achitand o suma x.respectiva "dovada nu foloseste pentru à inscrie terenul la directia fiscala cri de acolo spunandu.ne ca doar prin hotarare judecatoreasca se poate intampla lucrul acesta.intrebarea mea este cum sa formulez chemarea in instanta à vanzatorilor terenului..pentru ce fac chemarea in instanta- ma gandesc ca poate trebuie folosit un anumit termen juridic sau mentionata vreo lege deoarece exista posibilitatea de a mi se respinge cererea daca nu e formulata corect.va rog respectuos daca puteti sa.mi dati un raspuns.multumesc anticipat
buna ziua..as vrea ce solutii am de rezolvare in urmatoarea problema..
am cumparat un apartament iar in momentul inchiderii contractului de vanzare ccumparare nu s a mentionat nimic de fondul de reparatii cum ca l ar vrea proprietarul..s a eliberat adeverinta pentru notar de la administrator cum ca nu sunt datorii iar la doua luni de la cumpararea apartamentului administratorul a dat vechiului proprietar fondul de reparatii ..ce putem face impotriva administratorului pentru ca a facut o ilegalitate..sau ce se poate face>