avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate dia07

Activitate dia07

Răspuns la discuția Declaratie unica
Multumesc pt raspuns.
Eu cand am completat declaratia cu venit pe 2018 sub plafon daca nu am bifat optiunea pt plata contributiilor la validare imi da eroare (tocmai din aceasta cauza ).... pot sa o depun asa? Pot avea problemeca nu platesc nimic?
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu declaratia unica pfa . Daca am estimat veniturile pe anul 2018 sub plafon trebuie sa calculez si sa platesc cas si cass ? Daca da cum se calculeaza ?
Discuție Declaratii PFA
Buna seara.
Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza :.
1. La completare declaratiilor 200 si 220 un PFA (coafor) se incadreaza la actv prestari servicii sau la profesii liberale?
2. Declaratiile 200 si 220 se completeaza cu numele persoane si CNP sau se trece denumirea PFA ului si CIF ?
3. Daca in anul anterior s-a declarat prin declaratia 220 venit estimat 2500 , ch 500 venit, net 2000 dar s-a inregistrat pierdere se poate declara prin declaratia 220 venituri mai mari, cheltuieli mai mari netul ramanand acelasi (ex venit 4000 ch 2000 venit net 2000) ?
4. Declaratia 200 este obligatoriu sa se depuna daca nu se doreste recuperarea platilor ?
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc
Răspuns la discuția executare silita
Si daca se scoate la licitatie cine cumpara doar partea mea ?
Va rog sa imi spuneti cum se executa silit patrea mea dintr-un apatrament primit mostenire. Mostenitori mai sunt mama si sora mea. Se scoate la licitatie doar partea ce imi revine mie adica 3/8 cota parte sau tot ? Mentionez faptul ca doar partea mea nu acopera prejudiciul? Pot fi executate silit si mama si sora mea?
Răspuns la discuția Salarii de la firma in lichidare
Dvs spuneti ca nu este corect . Asa am crezut si eu ca salariile au prioritate dar lichidatorul imi zice ca cei de la Finante nu a aprobat raportul de distributie pt ca firma este parte responsabila civilmente in proces . Va rog frumos sa cititi tot ce am scris eu in legatura cu acest caz si sa ma lamuriti si pe mine
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Salarii de la firma in lichidare
Lamurire pt d-na Roxana

Firma a intrat in insolventa in 2013 iar control financiar a fost in 2012. procesul administratorului s-a terminat acum in 2014.
in acest interval s-au facut toate formalitatile.........salariatiin au fost inscrisi la masa credala dar acum cand sa primim banii a zis lichidatorul ca trebuie sa plateasca acea datorie
Este corect sa plateasca datoria si nu salariile daca salariatii au prioritate.


Buna ziua
Firma la care am lucrat este in insolventa si avem salarii restante . Lichidatorul a zis ca nu poate sa ne repartizeze salariile deoarece intre timp administratorul a fost condamnat cu suspendare pt ca nu a platit retinerile la sursa si in acest proces firma este parte responsabila civilmente . Lichidatorul ne-a explicat ca acestea sunt cheltuieli curente (cred) care trebuie platite prima data si apoi salariile noastre daca mai ajung banii , bani care nu o sa ii ajunga .
Este corect din punct de vedere legal sa achite aceste datorii prima data si nu salariile restante?
Tot salariatii sa plateasca retinerile la sursa in locul administratorului?
Va multumesc
Cum se procedeaza in cazul in care firma plateste transportul personalului? Abonamentul se impoziteaza la salariat la fel ca si tichetul de masa?