Buna ziua,
In temeiul carei legi si articol de lege se poate solicita recunoasterea dreptului de proprietate pentru un teren intravilan ? Situatia este urmatoarea : tatal meu are titlul de proprietate pe 1200 mp de teren intravilan. La masuratoare a rezultat o suprafata de 1435 mp, depasind cu mai mult de 10 % diferenta admisibila pentru a-l inscriie in cartea funciara. Asadar, trebuie sa ma adresez instantei impotriva UAT pentru recunoasterea acestu drept. Ma intereseaza care sunt articolele de lege care trebuie sa le invoc. Precizez ca vreau sa formulez singura continutul actiunii . Nu am bani de avocati . Puteti sa-mi dati un link care sa ma ajute in formulare?
terenul nu are carte funciara. Asta vreau sa obtin .OCPI m-a trimis la instanta. Procesul verbal de vecinatate l-am facut pentru a arata ca nu s-au modificat limitele de proprietate. Poate ma ajuta in instanta ...As vrea sa imi raspunda cineva la intrebarile formulte in postarea de mai sus
Va multumesc pentru participare la discutie ! Terenul de 1200 mp are ca act de proprietate Titlul de proprietate. La masuratoare au reiesit 1435 mp. Diferenta dintre masuratoare si tilu este de 235 mp adica depaseste procentul de 10 % maxim admis pentru teren intravilan. Mie mi s-a vandut doar casa de locuit , nu si terenul. acum vreau sa cumpar si terenul dar tata nu poate face carte funciara.I s-a respins de 2 ori.Am facut si un proces verbal de vecinatate dar nu a fost de folos.I s-a spus de la OCPI sa mearga in instanta sa faca actiune de constatare. Din acest motiv am adresat intrebarile anterioare,.
Buna ziua,
Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren intravilan . Titlul de proprietate este dobandit in 1994 prin legea 18. Pe acest teren exista o casa, casa pe care mi-a vandut-o mie ( fiica lui ) in anul 2000 ( precizez ca numai casa , nu si terenul de sub casa sau curte). In anul 2000 pentru a face actul de vanzare cumparare pe casa, s-a facut masuratoare din care a reiesit o suprafata de 1435 mp. Acum tatal vrea sa-mi vanda mie si terenul . Nu poate face cartea funciara deoarece am depasit limita legala de +10%. Drept urmare trebuie sa se adreseze in instanta. Intrebarile mele sunt:1) in temeiul carui articol de le s-ar include aceasta solicitare? 2)Pe cine chem in judecata ( precizez ca am facut si un proces verbal de vecinatate cu vecinii , printre care si cu primaria) ,3) cat ma costa actiunea ( taxa de timbru)? 4) unde pot gasi un model de actiune in constatare drept de proprietate teren? 5) ce cer in actiune sa se recunoasca diferanta de suprafata dintre masuratoare si titlu sau intreaga suprafata masurata cf. schitei?6) cat timp dureaza un astfel de proces?
Multumesc anticipat !
Buna seara magdalena 111,
te rog sa-mi spui cum ai rezolvat situatia si cu ce costuri. Eu am titlul de proprietate pe 1200 mp si schita pentru care am si numar cadasrral arata 1435 mp. Din aceasta cauza nu pot face intabularea. M-au trimis in instanta sa fac o actiune de constatare. Nu stiu daca trebuie in acest caz sa platesc expertiza, daca da, cat costa si ma intereseaza si cat e taxa de timbru si cam cat dureaza o astfel de actiune. Poate imi raspunzi. Eu am postat pe forum intrebari dar nu mi-a raspuns nimeni.
Numai bine iti doresc
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti pe cine dau in judeacata ca sa mi se elibereze o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se recunoasca faptul ca intre titlul de proprietate si schita intocmita a terenul exista o diferenta de 245 mp ( in tilul de proprietate sunt trecuti 1200 mp , iar din schita reiese 1425 mp). Am fost la oficiul de cadastru pentru carte funciara si mi s-a respuns cererea deoarece diferenta reprezinta mai mult de 10%. Imi puteti da un link cu model de actiune in constare ?
Mai am o intrebare: in momentul in care am depus dosarul la registratura pentru incheiere de carte funciara, mi s-a cerut sa platesc intocmirea acesteia. Mi s-a eliberat chitanta . Dupa ce am primit respins, am cerut banii inapoi. Mi s-a spus ca nu-i primesc deoarece asa este legea. Am intrebat care lege si mi s-a spus de legea 7. Am citit legea 7/1996 si nu e prevatut la niciun articol ca trebuie platita intocmirea de carte funciara inainte de analiza dosarului.
Precizez un lucru important: proprietarul terenului este tatal meu care are 83 de ani. Cat poate dura un astfel de proces si inca o data repet prima intrebare: pe cine actionez in judecata??? Multumesc anticipat