avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti pe cine dau in judeacata ca sa mi se elibereze o hotarare judecatoreasca prin care sa mi se recunoasca faptul ca intre titlul de proprietate si schita intocmita a terenul exista o diferenta de 245 mp ( in tilul de proprietate sunt trecuti 1200 mp , iar din schita reiese 1425 mp). Am fost la oficiul de cadastru pentru carte funciara si mi s-a respuns cererea deoarece diferenta reprezinta mai mult de 10%. Imi puteti da un link cu model de actiune in constare ?
Mai am o intrebare: in momentul in care am depus dosarul la registratura pentru incheiere de carte funciara, mi s-a cerut sa platesc intocmirea acesteia. Mi s-a eliberat chitanta . Dupa ce am primit respins, am cerut banii inapoi. Mi s-a spus ca nu-i primesc deoarece asa este legea. Am intrebat care lege si mi s-a spus de legea 7. Am citit legea 7/1996 si nu e prevatut la niciun articol ca trebuie platita intocmirea de carte funciara inainte de analiza dosarului.
Precizez un lucru important: proprietarul terenului este tatal meu care are 83 de ani. Cat poate dura un astfel de proces si inca o data repet prima intrebare: pe cine actionez in judecata??? Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Teren in folosinta, dar fara acte ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Am cumparat anul acesta o casa cu teren in jud. Timis, in ideea de a construi candva, cand s-o putea, o casa noua. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare drept de proprietate teren dianazarnescu dianazarnescu Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie cu rugamintea de a ma indruma cum pot rezolva problema. Tatal meu are in titlul de proprietate 1200 mp de teren ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare sau modificare carte funciara magdalena111 magdalena111 Ce actiune ar merge deschisa in cazul unui teren cu suprafata mai mare in realitate decat in acte? Mentionez ca terenul e intabulat, diferenta de suprafata e ... (vezi toată discuția)