Buna ziua! Am auzit ca de luna viit intra in vigoare o lege privind acordarea concediului medical? Intrebarea mea este: trebuie să fi lucrat 6 luni in unitatea respectiva si platit dările alea către stat? Sau sa fi avut asigurare in ultimii 6 luni?
Buna ziua! Stau pe o strada laturalnica dintr-un municiupiu al Brasovului si problema este ca TOATE masinile de circula pe aceasta strada depasesc cu mult viteza admisa. E un real pericol deja pentru toti locuitorii si mai ales pentru copii mici de ies sa se joace. Se poate face ceva in acest sens? gen o plangere la primarie? (fara petitii ca sunt satula). Thanks#-o
Acum un an am semnat un contract de munca pe o perioada de o luna, am fost o zi la munca si am lasat-o balta. In perioada aia eram eleva si era vacanta de vara. Acum am absolvit si mi-am bagat dosarul de somaj. La al 2 -lea dosar imi cere "ADEVERINTA DE VECHIME" de la aceea firma deorece figurez in calculator ca am muncit la ei o luna. Am fost la firma respectiva si nu vor a-mi elibera aceea adeverinta. Ma intreb daca ii obliga legea sa elibereze sau pot sa faca ce vor..? Eu nu am crezut ca sunt deja angajata in regula deoarece nu am dus anumite acte care mi-au fost cerute la angajare de aceea nu m -am tinut.
Ce pot sa fac fara a merge mai sus sau sa fac tam-tam? :((
Exista vreao lege care sa-i scuteasca de datorii la banca pe bolnavii de schizofrenie?(pe motiv ca nu au avut discernamant) chiar daca in momentul in care sau indatorat la banca nu erau inca diagnosticati? ( precizez faptul ca banca a inaintat recuperarea datoriei la Eos)
daca nu ai nici un bun pe numele tau si ai o datorie de 1 450 Euro te poate executa silit? deja am primit numeroase instintari de la eos si in ultima scrisoare zicea ca sa deschis procedura de executare silita. dar eu nu am nici un bun pe numele meu, poate sa ia obiecte care apartin membrilor familiei? sau casa?
Buna ziua! fratele meu are o datorie de 600 lei la EOS si acum venise o scrisoarea in care scrie ca se va face executarea silita in 5 zile. El nu e acasa si momentan nu dispun de aceea suma de bani. Daca se face executarea silita e posibil sa ia orice bun din casa chiar daca nu e pe numele lui?