avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical?

Buna ziua! Am auzit ca de luna viit intra in vigoare o lege privind acordarea concediului medical? Intrebarea mea este: trebuie să fi lucrat 6 luni in unitatea respectiva si platit dările alea către stat? Sau sa fi avut asigurare in ultimii 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 9 Mai 2018
Ati auzit gresit.

Până la 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din OUG 158/2005 este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Dupa 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din OUG 158/2005 este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de sarcină și lauzie Svelana Svelana Bună ziua. Am o nelămurire, am fost angajată pe 22 ianuarie 2018 și am ieșit în concediu pe 3 iulie, beneficiez de concediu medical de sarcină și ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate. Natalia Rotari Natalia Rotari Se acorda acest concediu,daca mama( angajate serv.MAI)a nascut copil in strainatate,Romania. (vezi toată discuția)
Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Iulian781 Iulian781 Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Eu stiam ca trebuie sa lucrezi minim o luna ptr a contribui la casa de sanatate,dar exista si versiunea ... (vezi toată discuția)