avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca?

Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Eu stiam ca trebuie sa lucrezi minim o luna ptr a contribui la casa de sanatate,dar exista si versiunea de minim 6 luni lucrati si platiti la casa de sanatate,care este varianta corecta?
Cel mai recent răspuns: Iulian781 , utilizator 21:53, 21 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 158/2005
Art. 7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Art. 7^1
Prin derogare de la prevederile art. 7, până la 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ok! Prin rasp dvs se intelege ca dupa 1 iulie 2018 se revine la vechiul format al legi?? Adica trebuie sa ai minim 6 luni lucrate si cu contributia la zi la casa de sanatate din ultimele 12 luni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, dupa 01.07.2018 , stagiul minim de asigurare va fi de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ok! Multumesc ptr timpul acordat si ptr rasp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare VLADUTZA07 VLADUTZA07 Dupa 1 iulie 2018 cat este stagiul minim de cotizare? Daca exista intrerupere intre doua contracte de munca se mai poate beneficia de indemnizatie de concediu ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pentru concediu medical rusualexandra rusualexandra Un salariat angajat in data de 06.03.2018 s-a operat. Va veni cu concediu medical. Daca nu are stagiu de 6 luni i se poate plati concediu? In Ordinul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical MariaMary89 MariaMary89 Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)