Un salariat angajat in data de 06.03.2018 s-a operat. Va veni cu concediu medical. Daca nu are stagiu de 6 luni i se poate plati concediu? In Ordinul 15/2018/1311/2017/05.01.2018 nu am gasit decat ca ar trebui sa aiba 6 luni cotizat.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Pana la 01.07.2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din OUG 158/2005 este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Dupa 01.07.2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din OUG 158/2005 este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Multumesc pentru raspuns! Intrebarea mea este: platesc concediul medical daca el nu are sase luni de la angajare si nici inainte de a se angaja la mine nu a lucrat?
Exemplul nr. 3 - Determinarea cuantumului indemnizaţiei în cazul în care persoana asigurată are stagiul complet de asigurare, dar nu a realizat venituri în toate lunile cuprinse în baza de calcul al indemnizaţiilor
- lei -
În acest caz, media zilnică a bazei de calcul al indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se determină ca raport între suma veniturilor asigurate realizate în lunile 3, 4, 5 şi 6 şi numărul total de zile în care persoana este asigurată pentru concedii şi indemnizaţii.
Concediu medical
pandatao
Buna ziua!
In luna februarie am fost angajat din somaj pe perioada determinata mai mica de 12 luni. Am avut un accident rutier si acum sunt in concediu ... (vezi toată discuția)