avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de sarcină și lauzie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de sarcină și lauzie

Bună ziua. Am o nelămurire, am fost angajată pe 22 ianuarie 2018 și am ieșit în concediu pe 3 iulie, beneficiez de concediu medical de sarcină și lauzie ( adică cele 126 de zile)dacă nu am 6 luni? Nu înțeleg cu o luna cotizata din 12luni ce înseamnă?
Cel mai recent răspuns: Svelana , utilizator 10:08, 23 Octombrie 2018
Buna ziua.
Gasiti detalii in link-ul de mai jos, punctul 2...
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Punctul 2 nu mai este de actualitate.

OUG 158/2005
art.7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Până la 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din OUG 158/2005 a fost de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate. Natalia Rotari Natalia Rotari Se acorda acest concediu,daca mama( angajate serv.MAI)a nascut copil in strainatate,Romania. (vezi toată discuția)
Concediu medical? iza16 iza16 Buna ziua! Am auzit ca de luna viit intra in vigoare o lege privind acordarea concediului medical? Intrebarea mea este: trebuie să fi lucrat 6 luni in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical MariaMary89 MariaMary89 Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)