avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate.

Se acorda acest concediu,daca mama( angajate serv.MAI)a nascut copil in strainatate,Romania.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 27 Martie 2018
Dreptul la concediu de maternitate nu este conditionat de locul nasterii copilului , ci de indeplinirea unor conditii prevazute de OUG 158/2005.

OUG 158/2005
Art.7
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Art. 7^1
Prin derogare de la prevederile art. 7, până la 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Iulian781 Iulian781 Cand pot sa imi iau concediu medical platit la munca? Eu stiam ca trebuie sa lucrezi minim o luna ptr a contribui la casa de sanatate,dar exista si versiunea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical MariaMary89 MariaMary89 Cine se pricepe la concediu medical? Am o intrebare. Am lucrat din ianuarie 2019 pana in iulie 2019 la o firma, pe urma am facut pauza si m-am reangajat din ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcină și lauzie Svelana Svelana Bună ziua. Am o nelămurire, am fost angajată pe 22 ianuarie 2018 și am ieșit în concediu pe 3 iulie, beneficiez de concediu medical de sarcină și ... (vezi toată discuția)