multumesc - am fost la avocati deja la 2 si 1 notar si mai astept o parere de la un alt notar si daca mai tb ma mai duc si la altii, dar parca as vrea sa ma duc si eu cu lectia invatata cat se poate.
- oare am inteles bine?
- beneficiul asigurarii nefiind mostenire inseamna ca nu se vor platii datoriile si nu intra in masa succesorala, deci atunci nici fetita lui primul mostenitor nu este obligata prin lege sa plateasca cu acest beneficiu datoriile tatalui.
- da asa este in caz de neplata a ratelor - banca ne poate evacua, deci sa inteleg ca fiind divortata si cu imprumutant decedat (copil minor care nu poate sa preia ratele) creditul de pe aparatament devine al meu in totalitate. Proprietar fiind eu si fica noastra pt ca bunul este al meu si al fostului sot, iar prin decesul tatalui - fetita mosteneste partea lui adica jumate din ap. Acesta este efectul legii?
- deci daca acceptam succesiunea (pt ca vreau sa i-au creditul pe numle meu si ne cere banca succesiunea) - alti creditori pot sa ne ceara sa platim cu partea fetitei din apartament datoriile tatalui?
Liliana Gradinaru a scris:
Doamna, mergeti la un avocat, caci lucrurile nu stau asa cum se intelege aici.
Intai, suma asigurata nu este mostenire, este rezultatul unul contract de asigurare. Este dificil sa va explic in scris de ce.
Apoi, cu acceptare sau nu, acel apartament este ipotecat bancii probabil, asa incat banca il poate vinde oricand si va poate evacua.
Dv. nu garantati pentru jumatate din credit, ci pentru tot, vedeti ca in contract nu e pusa nicio limita.
Fiica nu poate sa datoreze mai mult decat mosteneste prin efectul legii.
Asa incat, luati actele frumos si mergeti la un avocat.