Am lucrat intr-o fabrica de confectii din Braila,firma are restante privind plata salariilor,acum sunt somer urmand sa primesc rest de plata pe luna noiembrie (9 zile lucrate) plus salariul compensator,s-a eliberat fluturasul din care rezulta ca mai am de primit o oarecare suma,aveam de recuperat cam 107 ore,ne trimteau acasa din lipsa lucru,pe fluturasul emis pt.salariul pe luna noiembrie scrie suma de incasat insa noua,actuali someri,ni se cere sa venim la firma pt.a ridica banii ,,din mana,,dupa ce se va scade suma orelor de recuperat tot acolo,nu era corect sa scrie asta si pe fluturas?
Lucrez (inca) la o fabrica de confectii din Braila,in urma cu 2 zile am intrat in perioada de preaviz urmand a fi concediat prin desfiintarea postului conf. art.67 CM
La expirarea termenului de preaviz se va inceta contractul individual de munca cu dispozitiile art.65(1) si 75(1) din legea 53/2003 CM.
De aproape 3 ani aceasta firma intarzie cu plata salariilor,cu toate ca de munca a fost,ne-au facut conturi la 3 banci apoi au facut plata salariilor in transe(99 ron,65 ron,170 ron.etc)
,,Firma,, a avut cam 1200 angajati,acum cam 600,multi si-au dat demisia si le -au amanat plata salariilor
Noi inca mai avem bani de luat de pe luna august
Acum se fac disponibilizari,cate 28...29
Avem salarii restante,salariu compensator si garantie de gestiune si in felul in care fac ei platile va trebui sa facem multe drumuri pe la usile lor pt. a ne recupera drepturile
EXISTA CEVA CARE SA-I OBLIGE SA NE FACA PLATA DE DREPT,FARA A MAI ,,PLANGE,, PE LA USILE LOR?
ITM?
Vaiii...pai au cam fost nenumarate reclamatii
1 cand vin in vreun control sunt deja anuntati cu mult timp inainte
2 trebuiesc facute liste cu un lung sir de nume si serii de buletin
3 cel care incearca aceasta varianta va fi fortat prin anumite metode sa plece de bunavoie din acea fabrica
raspunsul celor de la itm la vreo anume reclamatie individuala?
,,..ce sa facem,mai inchidem ochii pt. ca daca pleca si astia de aici...ramanem un oras de someri...,,
Adevarat,din pacate acei putini care inca au mai ramas sa mai tina cu palmele lor aceasta tara saracita se trezesc sclavi,fara drepturi,fara demnitate fara putinta de a cere ajutorul cuiva,iar daca eu cel nedreptatit in aceasta tara europeana pun mana pe par si explic cu el acelui patron cum e cu codul muncii...ma trezesc legat si tarat la puscarie ca un derbedeu de rand...hmmm...
Aceasta ,,definitie legala,,atat de lemnoasa sau rigida imi da dreptul sa-mi iau sotia acasa acum,nu?
Fara riscul de a fi amenintata sau concediata
Va multumesc =D>
Salut!
Sotia mea lucreaza la o fabrica de confectii din Braila,
Salarii si bonuri de masa la timp
Numai ca atunci cand nu au ceva de lucru le trimit acasa,acumuland astfel sute de ore de recuperat
Atunci cand au de lucru (ex. astazi) le obliga sa lucreze chiar si 24 de ore continuu sub amenintarea subtila a concedierii invocand acele ore de recuperat
Daca le vine cu rau in timpul atator ore de munca...se refuza chemarea vreunui serviciu medical
Nu se asigura transport pt. aventualele ore din noapte
Trebuie sa vii cu bani de taxi
Sotia mea are 46 de ani,eu 47 si lucrez in acelasi domeniu si...vad cu deznadejde ca am ajuns sclavi la noi acasa
POATE SOTIA MEA SA REFUZE ACELE ORE SUPLIMENTARE FARA A FI CONCEDIATA?