avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1906 soluții astăzi
Forum Activitate auraG

Activitate auraG

Răspuns la discuția Salarizare
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, avem un exemplar al contractului de munca, da.
Multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Salarizare
Multumesc, da, stiu ca in mod normal se semneaza statul de plata, numai ca lucram de acasa, suntem din toata tara si firma are sediu in Cluj Napoca, nu semnam, practic, nimic iar fluturasul ni se trimite pe email doar la cererea noastra (dupa insistente si discutii, unii dintre noi, printre care si eu, il primim lunar fara sa il mai solicitam de fiecare data).

Contractul este de munca pe perioada determinata, in leasing de personal, intrucat utilizatorul nu este din Romania si nu ne poate angaja direct (suntem angajati de o firma de plasare a fortei de munca).

Mai mentionez ca din fluturas nu reiese partea neta platita pt fiecare contact, toate sumele sunt brute, net este doar cuantumul lunar. Fluturasul este foarte detaliat, neclar si inconcludent, pentru problema care ne intereseaza pe noi. Apar unele informatii dar nu e lamuritor.

La solicitarile noastre repetate, ni s-a spus ba ca ei nu stiu sa ne spuna cat este aceasta parte neta/contact, ba sa nu mai insistam, ca nu ne vor spune nimic.
Noi vrem sa stim exact cu cat suntem platiti, intrebarea mea era daca avem dreptul sa cerem aceste detalii avand in vedere ca nu reies nici din fluturas, nici de nicaieri altundeva si respectiv daca angajatorul ar trebui sa ni le puna la dispozitie.
Discuție Salarizare
Buna ziua, voi incerca sa explic pe scurt situatia cu care ne confruntam, eu si colegii mei.
Suntem platiti cu parte fixa + parte variabila.
Suntem un serviciu clienti si aceasta parte variabila oglindeste performanta fiecaruia dintre noi, suntem platiti pt numarul de contacte (mail, telefon, chat), rezolvate pe perioada intregii luni.
Angajatorul ne comunica suma bruta cu care suntem platiti per contact, dar niciodata nu ni s-a spus cat anume este suma NETA, nu stim exact ce procent il reprezinta toate taxele si impozitele si nu avem o imagine clara a felului in care sunt calculate salariile. Teoretic stim, dupa ce scadem contributiile la sanatate etc etc, ceea ce stim cu totii, dar ne "da cu virgula", sunt permanent conflicte legate de acest lucru. Nu exista absolut deloc transparenta, ni s-a comunicat sec ca procesul de payroll este complicat si necesita cunostinte de specialitate. Nu comentez substratul acestui mesaj.

V-am povestit putin situatia, intrebarea mea este urmatoarea, avem dreptul sa cerem lamuriri in ce priveste modalitatea de calcul a salariului? Avem dreptul sa cerem sa ni se spuna cat ne ramane "in mana" pentru fiecare contact lucrat?
Marturisesc ca am citit Codul muncii dar nu am gasit nicaieri lamuriri cu privire la acest aspect
Multumesc pentru raspunsuri
Multumesc pentru raspuns, desi nu agreez tonul mesajului si nu cred ca ati sesizat nuanta intrebarii mele.
Bineinteles ca stiu ceea ce imi spuneti, este mai mult decat evident ca era o datorie pe care trebuia sa o returnez, ceea ce am si facut. Motivele pentru care am intarziat tin de mai multi factori si credeti-ma ca nu au depins in nici o masura de mine, nici unul dintre acesti factori.
Nu am contestat nici o clipa faptul ca eram obligata sa platesc.
Poate ar fi mai intelept sa aveti o abordare echidistanta, atat timp cat nu cunoasteti situatia in detaliu.
In alta ordine de idei, din moment ce banca ar fi putut sa imi pretinda plata oricand, oricum, avand in vedere intarzierea, ce sens mai avea acea hartie, in ce scop au mai trimis-o?
Si daca totusi au trimis-o, de ce nu s-a tinut deloc cont de ea?
In atata amar de vreme, au fost liberi sa trimita dosarul la executor, nu au facut-o si au ales mascarada aceasta. Indiferent de situatia creditului meu, astfel de practici sunt jenante.
Nu sper sa imi recuperez banii, nici nu e o suma uriasa, ma pot dispensa de ea.
Modalitatea in care au ales sa gestioneze situatia, insa, lasa mult de dorit. Era mai fair play din partea lor sa imi trimita dosarul la executor si cu asta basta.
Inainte de a trimite sesizarea, unii angajati ai filialei bcr unde am contul mi-au dat dreptate, in mod neoficial.
Buna ziua, titlul postarii mi-a atras atentia, intrucat ma confrunt cu o dilema, sa-i spunem asa, care se incadreaza in problematica. Nu stiam daca necesita o postare separata, sper sa nu fie o problema ca am postat aici.
Situatia mea e urmatoarea:
Am avut o descoperire de card veche, la BCR, din 2006. Un timp am platit dobanzile, dar mai apoi, plecand din tara, am incetat plata.
In momentul de fata am revenit in Romania si pe 4 decembrie am primit notificare de plata din partea BCR pt suma totala restanta a creditului, creante, dobanzi si comisioane incluse, desigur.
In notificare, datata (atentie) 19 noiembrie, banca spunea asa: "Va notificam ca in termen de 7 (sapte) zile calendaristice (sublinierea apartine bancii) de la data prezentei sa achitati integral suma indicata mai sus.
In caz contrar, la expirarea termenului mentionat mai sus, se considera intreg soldul datorat in temeiul contractului de credit scadent anticipat, fara indeplinirea oricarei alte formalitati si, in consecinta, veti pierde dreptul de a rambursa conform graficului in vigoare."

Pe 9 sau 10 decembrie am fost sa achit, dar bineinteles ca suma crescuse, cu 180 de lei circa, reprezentand dobanzile de la data de 19 noiembrie pana in ziua achitarii.

Mentionez ca data transmiterii la curier a plicului a fost 25 noiembrie.

Mi se pare bataie de joc sa mi se trimita o adresa datata cu 19.11. sa o puna la curier pe 25.11 si mie sa imi parvina pe 4 decembrie.
In adresa scrie ca la scadenta termenului, nu as mai fi putut achita si totusi s-a putut, desi trecusera 7 zile.

Problema mea e: au dreptul sa imi ia acei 180 de lei? Am sanse sa ii primesc inapoi in temeiul acestei notificari redactate complet gresit, in opinia mea?
Nu as fi contestat nimic, daca mi s-ar fi comunicat direct ca vor fi aplicate in orice caz dobanzile lunii in curs, dar de ce nu au respectat ceea ce au comunicat in notificare?
Am facut sesizare la banca, mi-au raspuns ca s-au aplicat dobanzile, conform contractului de credit.
Cum ramane cu aceasta adresa?
Are sens sa merg mai departe? De partea cui e dreptatea in cazul acesta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


P.S. stiu ca in general cu bancile nu o scoate nimeni la capat, dar "tentare non nuoce"..
Răspuns la discuția import arma alba (antichitate)
Multumesc mult!
Răspuns la discuția import arma alba (antichitate)
Multumesc, chiar daca nu e vorba de port ci de detinere pur si simplu in calitate de colectionar?
Imi cer scuze dar legea e kilometrica si personal nu am gasit ce acte trebuie, daca e nevoie de inregistrare la politie sau alte complicatii de acest gen.
In plus, vreau s-o daruiesc cuiva, deci nici macar n-ar fi a mea .. complicat.
Buna ziua, nu am reusit sa gasesc informatia clara, asa ca intreb aici, am ales forumul de drept penal intrucat nici o alta categorie nu mi s-a parut ca s-ar potrivi, imi cer scuze daca am postat eronat.
Intentionez sa achizitionez din Franta o sabie scurta, obiect de colectie, trebuie sa urmez vreo procedura, exista formalitati la vama?
Multumesc foarte mult pt raspunsurile dumneavoastra