Măi omule, ești pe lângă subiect rău de tot. Treaba asta nu are nici o legătură cu perioada de probă. În cele 2 luni cât am fost în perioada de probă am primit tichete de masă doar pentru 1 lună.. Angajatorul a motivat că prima lună fiind prevăzut program de training, ei au prevăzut în regulamentul intern că pentru training nu se plătesc tichete. Doar că ei nu au dreptul să facă asta. Codul muncii prevede foarte clar că se plătesc toate drepturile salariale inclusiv pentru training. Motivația lor nu are temei legal, dimpotrivă au făcut o infracțiune gravă, încălcând codul muncii. Nici un angajator nu are dreptul să-și pună în regulamentul intern prevederi care încalcă codul muncii, care este mai presus de orice regulament intern.
adimucu a scris:
Firma nu poate trece peste prevederile din codul muncii. Nu are nici o importanță că mi s-a terminat contractul în perioada de probă. A fost perioadă plătită normal, deci trebuia să primesc toate drepturile salariale, inclusiv tichetele de masă.
Szekely Barna a scris:
Înainte de 90 de zile angajatorul poate să renunțe la serviciile celui ales, fara a motiva.. Daca corespunde din toate punctele de vederi trece pe nedeterminat. Din acest motiv nu se dau tichete la multinationale pe perioada de proba