avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deces- bunuri obtinute in perioada in care era ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deces- bunuri obtinute in perioada in care era divortata

o persoană divorțează și obține în perioada cât este divorțată, prin moștenire, bunuri imobiliare de la un părinte decedat.
se recăsătorește mai târziu. bunurile respective le donează prin act notarial copiilor, în cotă de 1/2. (2 copii)
noul soț are vreun drept asupra bunurilor amintite mai sus?
Cel mai recent răspuns: adimucu , utilizator 08:07, 18 August 2014
Noul sot oricum nu avea niciun drept decat prin mostenire daca nu se facea donatia.
aș vrea mai multe detalii, pentru că cineva își amenință copiii că-i dă în judecată și pretinde drepturi, dar nu știu pe baza cărei legi.

și eu știam că soțul sau soția are dreptul la cotă parte din orice bunuri ale celuilalt, dar numai în cazul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei.

ce mă interesează este care lege reglementează aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face????? corinacarstoiu corinacarstoiu Doi oameni, sot si sotie au un apartament. Sunt casatoriti. Au 2 copii, dintre care unul este trecut in actele casei deoarece era nascut la data achizitionarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o solutie ... rhadooq rhadooq Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o solutie pentru problema urmatoare. Sot si sotie, 2 copii. Divorteaza cand ambii copii erau inca ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)