avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate Amra

Activitate Amra

Buna ziua!

Am urmatoarea problema: Sunt in CCC. Angajatorul mi-a propus initierea unei actiuni de terminare a relatiilor de munca din proprie initiativa cu promisiunea compensarii cu cateva salarii. Exprimandu-mi suspiciunea primirii acestor bani, avocatul societatii mi-a transmis ca, in cazul neacceptarii conditiilor angajatorului, termenii discutiei vor lua in calcul reorganizarea postului meu, cat si contestarea unor acte medicale depuse de subsemnata, considerate de societate false privind graviditatea mea (acte depuse in mai 2012).
Intrebarea mea se refera la modalitatea de a demonstra afirmatia de falsitate a actelor medicale depuse: cum poate fi facuta aceasta si daca contestatia poate fi facuta la atata timp scurs de atunci ?

Multumesc anticipat!
Da, exista aceasta suspiciune, de tergiversare din partea angajatorului. Tot el reclama faptul ca nu poate plati cash din cauza unei legi fiscale care ii interzice scoaterea sau plata unei sume mai mari de 5000 lei. Ar trebui gasita o alta solutie favorabila angajatului, dar nu stiu care...:(
Cand spuneti "in acelasi moment" va referiti la aceeasi zi, iar toate documentele sa aiba aceeasi data? Cu toate acestea, plata salariilor compensatorii nu poate fi facuta cash, iar viramentul bancar dureaza cel putin 6h. Care credeti ca ar fi modalitatea cea mai sigura de a beneficia de aceste compensatii?
Buna ziua!

As dori sa ma informez corespunzator, asa incat sa fiu protejata in urmatoarea situatie:

La intoarcerea din CCC, firma imi propune incheierea unui act aditional la contract prin care sa mi se acorde 6 salarii compensatorii, cu conditia redactarii de catre subsemnata mai intai a unei cereri de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. Angajatorul sustine ca succesiunea logica a evenimentelor ar trebui sa fie cererea mea de incetare a CIM, apoi actul aditional post-datat cererii mele.

Nu ar fi mai fireasca incheierea actului aditional la contract in care sa se stipuleze urmatoarele: "in situaţia in care, CIM, va inceta de drept, pentru activitatea prestata de catre salariata, pe langa toate drepturile salariale curente care i se cuvin, angajatorul este de acord cu acordarea acesteia a unei prime in cuantum de..., in caz contrar respectivul act aditional fiind nul si partile repuse in situatia anterioara semnarii sale?"
Cu alte cuvinte, daca mai e nevoie de aceasta precizare: as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru a beneficia faptic de acele salarii compensatorii?
Da, multumesc pentru luminare! Are sens pt mine ce spuneti: efectele se refera la situatia in care termenul cade in afara perioadei de suspendare a c.i.m.
Dar acte aditionale la contract si orice alta modificare adusa CIM-ului nu se face in calitate de angajat? Ori pe perioada concediului de crestere copil, contractul de munca este suspendat, iar actul aditional vizeaza o modificare asupra continutului CIM.

Nu este aici oare un paradox? Adica daca CIM este suspendat, toate drepturile ce decurg din CIM, cat si a termenelor ce au legatura cu modificarea, executarea, incetarea sau chiar incheierea CIM... nu sunt si ele suspendate?
Se intentioneaza ca efectele sa se produca in viitor, dupa incheierea CCC-ului.

Exista vreo baza legala/codul muncii/articol/etc care sa sustina incheierea de acte aditionale la contract in timpul CCC-ului?
Buna ziua,

As dori sa stiu care ar fi efectele (atat pt angajat, cat si pt angajator) in urma incheierii de acte aditionale la contract atata vreme cat angajatul este in concediu crestere copil?
Multumesc!
Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti cu urmatoarele nelamuriri:
Am nascut in data de 02.11.2012 si am optat pt concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani. Stiu ca inainte de intoarcerea in activitate, trebuie depusa o cerere de reluare a activitatii. Asadar:

1. Cu ce data se poate face aceasta cerere?
2. Pentru a asigura continuitatea CIM, care este data la care trebuie sa revin la lucru, avand in vedere ca tatal nu vrea sa beneficieze de luna obligatorie (indeplineste conditiile, doar ca renunta la acest drept)?
3. Care sunt conditiile pentru a concedia un angajat revenit din CCC?
4. Pe perioada CCC, pot fi incheiate acte aditionale la CIM cu efect in viitor (adica dupa incetarea concediului de crestere copil cu referire la perioada de dupa incheierea CCC-ului)?
Va multumesc anticipat!