avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM cu acordul partilor & salarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM cu acordul partilor & salarii compensatorii

Buna ziua!

As dori sa ma informez corespunzator, asa incat sa fiu protejata in urmatoarea situatie:

La intoarcerea din CCC, firma imi propune incheierea unui act aditional la contract prin care sa mi se acorde 6 salarii compensatorii, cu conditia redactarii de catre subsemnata mai intai a unei cereri de incetare a contractului de munca cu acordul partilor. Angajatorul sustine ca succesiunea logica a evenimentelor ar trebui sa fie cererea mea de incetare a CIM, apoi actul aditional post-datat cererii mele.

Nu ar fi mai fireasca incheierea actului aditional la contract in care sa se stipuleze urmatoarele: "in situaţia in care, CIM, va inceta de drept, pentru activitatea prestata de catre salariata, pe langa toate drepturile salariale curente care i se cuvin, angajatorul este de acord cu acordarea acesteia a unei prime in cuantum de..., in caz contrar respectivul act aditional fiind nul si partile repuse in situatia anterioara semnarii sale?"
Cu alte cuvinte, daca mai e nevoie de aceasta precizare: as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez pentru a beneficia faptic de acele salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 20 August 2014
In opinia mea, actul aditonal, plata salariilor compensatorii si cererea de incetare a c.i.m. trebuie sa se faca in acelasi moment.
Cand spuneti "in acelasi moment" va referiti la aceeasi zi, iar toate documentele sa aiba aceeasi data? Cu toate acestea, plata salariilor compensatorii nu poate fi facuta cash, iar viramentul bancar dureaza cel putin 6h. Care credeti ca ar fi modalitatea cea mai sigura de a beneficia de aceste compensatii?
Intr-adevar, toate operatiunile trebuie sa fie efectuate in aceeasi zi.

Plata cash a salariilor compensatorii ar fi operatiunea cea mai sigura. Poate exista suspiciunea ca dupa semnarea actelor , angajatorul sa tergiverseze plata acestora prin virament bancar.
Da, exista aceasta suspiciune, de tergiversare din partea angajatorului. Tot el reclama faptul ca nu poate plati cash din cauza unei legi fiscale care ii interzice scoaterea sau plata unei sume mai mari de 5000 lei. Ar trebui gasita o alta solutie favorabila angajatului, dar nu stiu care...:(
Plata in doua rate , este una din solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului unui angajat pe card ionela11 ionela11 Buna dimineata, Daca vreau sa schimb plata salariului unui angajat sa fie pe card sa nu mai fie numerar trebuie sa intocmesc un act aditional la CIM? Vreau ... (vezi toată discuția)
Anulare act aditional TULIP TULIP in 2007 s-a incheiat un act aditional pentru un angajat, care viza modif. duratei timpului de munca de la 2h la 6h (act semmat de parti si inregistrat la itm) ... (vezi toată discuția)
Modificare cim fara acordul salariatului pamih pamih In cadrul societatii negocierea CCM a esuat (nu exista CCM in acest moment). Angajatorul doreste totusi modificarea modului de plata a salariului prevazut in ... (vezi toată discuția)