in 2007 s-a incheiat un act aditional pentru un angajat, care viza modif. duratei timpului de munca de la 2h la 6h (act semmat de parti si inregistrat la itm) ; cei de la punctul de lucru, care se ocupa de intocmirea si transmiterea pontajului catre centrala au continuat sa-l ponteze 2 h (el faptic lucreaza 2h/zi)
In toate statele el apare ca a lucrat 2h/zi....
Exista posibilitatea de a anula acel act aditional? Sau cum ar trebui sa procedez in acest caz pentru a fi totul in regula?....Macar de acum incolo.:)
Din 2007 pana in 2009 sunt ani de zile.................. de ce s-a sesizat cineva tocmai acum?
Cum s-a justificat diferenta dintre CIM *( modificat prin act aditional) si stat? Ce salariu a fost acordat salaritului cel din CIM sau cel din actul aditional?
Salariatul ce crede despte durata muncii lui? Considera ca este conform actului aditional?
O intelege dintre doua parti de anuleaza tot prin acordul ambelor parti.
cel care s-a sesizat a fost salariatul, atunci cand i s-a eliberat o adeveinta pentru Casa de Pensii.....salariu platit a fost cel din act aditional....salariatul lucreaza 2 ore/zi....dar cele 6 ore/zi il avantaja enorm pentru pensie....era foarte confortabil ptr el...chiar daca semnam un act adtional de revenire la 2 ore/zi, in statele si declaratiile depuse pana acum el apare cu 2 ore, ceea ce nu este deloc ok....cu acelea ce as putea face?...:(
Pentru vechimea in munca in cazul pensionarii nu are importanta daca perioada lucrata este cu 2 ore sau cu 6 ore. Un an lucrat este tot un an lucrat, iar daca salariul primit este majorat nu se poate spune ca salariatul este lezat.
Asa cum s-a operat majorarea salariului trebuia operata si modificarea fractiunii de norma . Aici este o eroare a persoanei care a intocmit statul de plata.
In mod normal trebuiesc facute rectificative de la data cand s-a modificat contractul.