avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare CIM fara acordul salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare CIM fara acordul salariatului

In cadrul societatii negocierea CCM a esuat (nu exista CCM in acest moment). Angajatorul doreste totusi modificarea modului de plata a salariului prevazut in CIM semnat de fiecare angajat. Ce consecinta poate avea nesemnarea actului aditional de catre angajati (cazul cel mai nefavorabil pentru angajat)? Poate angajatorul sa constranga angajatii sa semneze acel act aditional? Poate angajatorul sa implementeze aceasta modificare fara acordul angajatilor avand in vedere ca modul de plata este prevazut in CIM?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 30 Martie 2012
Nesemnarea actului aditional la CIM inseamna ca respectivul act aditional nu exista, deci nu se poate aplica.

Angajatorul nu poate obliga pe nimeni sa semneze actul aditional
Conform dispoziţiilor art.41 alin.1 din Codul muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor.

Nesemnarea actului aditional inseamna ca acesta nu-si va produce efectele pentru care se doreste a fi semnat.
Nesemnarea lui poate duce la exercitarea unor presiuni de catre angajator asupra salariatului respectiva, astfel incat sa-l determine pe acesta sa plece din societate.

Plata salariului nu se poate face decat prin doua modalitati : cash sau virare intr-un cont bancar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie komocsipal komocsipal Buna seara, Am o intrebare cu privire la legalitatea retrogradarii din functie daca nu am savarsit nici o abatere disciplinara. Lucrez intr-un magazin de ... (vezi toată discuția)
Care primeaza....contractul colectiv sau contractul individual de munca? mirela28miri mirela28miri Buna ziua, Am intalnit urmatoarea speta: Angajatii unei companii au in CIM stipulat 23 de zile de concediu de odihna. Dupa cativa ani, compania a ... (vezi toată discuția)
Modificari in lista sarcinilor din fisa postului PEOPLE MANAGEMENT PEOPLE MANAGEMENT Buna ziua. Se doreste modificare unor puncte din fisa de post deoarece unele atributii nu-si mai au folosul in cadrul departamentului si adaptarea altor ... (vezi toată discuția)