avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate im82

Activitate im82

Corecție: ref. expropriere: numele din decizia de expropriere a mamei - decedate (nu o dețin, dar rudele au primit o astfel de decizie) nu coincide cu cel real, prin omiterea unei litere din prenume. Deja HG-urile au fost emise în anii precedenți, dar cu prenumele trunchiat, cu o literă mai puțin. Titlul de proprietate este pe numele corect. Am aflat că greșeala a fost comisă de Primărie, dar aceasta nu și-o asumă și nu oferă o soluție. Cum se poate proceda? Oare notarul acceptă emiterea unui certificat de moștenitor, specificând sumele și poziția din HG (care conține numele trunchiat), specificând numele corect, având în vedere numai titlul de proprietate și certificatul de deces (amândouă au numele corect)?
Vă rog să aveți amabilitatea să-mi oferiți un răspuns și o soluție.
Cu multe mulțumiri!
Răspuns la discuția master făcut după pensionare
Bună ziua, v-am transmis un răspuns care nu mai apare în sistem. Cine are interesul de a șterge întrebări și răspunsuri legitime?
Zi bună.
Mulțumesc. Da, am făcut master, la zi, în perioada 2017-2019, după pensionarea din 2014 (anticipată). Pensia de vârstă în 2018. Așa este, pensia este un drept și nu un venit: pentru aceasta am plătit toate dările la stat ce s-au cerut inclusiv CAS. Am cotizat ani de zile pentru a constitui pensia. Iar acum plătesc, din nou, dări pentru aceste sume deja impozitate.
Pe perioada facultății s-a contribuit cu CAS?
Puteți să citați motivele stipulate în lege? Mulțumesc frumos.
Facultatea făcută în anii '80 a fost luată în calcul la pensie. După pensionare am făcut un master la zi. Acesta va putea fi valorificat la pensie după legea din 2023?
Mulțumesc.

Împuternicirea poate fi scrisă de mână de către proprietar sau trebuie întocmită la notar?

latka a scris:

Da, nu e nici o interdictie, conditia e sa aiba imputernicirea dvs.

im82 a scris:

Este vorba de un PV de Adunare Generală a asociației, care conține erori sau nu prezintă toate problemele discutate la momentul ședinței care sunt esențiale pentru bloc.

Completare: documentul cu pricina este o Sesizare care face referire la acest PV.
Mulțumesc, așadar nu este stipulat nicăieri dacă trebuie sau nu să primesc ștampila pe documentul dat în mână?
Nu este vorba de judecată. Este vorba de un PV de Adunare Generală a asociației, care conține erori sau nu prezintă toate problemele discutate la momentul ședinței care sunt esențiale pentru bloc.
Documente transmise către Asociația de Proprietari

Am înmânat un document către Asociația de Proprietari, prin intermediul administratorului, în 2 exemplare și am primit înapoi un exemplar cu un număr de înregistrare dar fără ștampila asociației.
Președintele refuză să aplice și stamplila asociației pe numărul de înregistrare. Este corect așa? Documentul poate chiar nu a fost înregistrat sau i s-a dat număr fals. Situația (timpul limită) nu mi-a permis să trimit documentul prin poștă. Ce lege și unde se reglementează acest lucru?

Mulțumesc