avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate im82

Activitate im82


Împuternicirea poate fi scrisă de mână de către proprietar sau trebuie întocmită la notar?

latka a scris:

Da, nu e nici o interdictie, conditia e sa aiba imputernicirea dvs.



im82 a scris:

Este vorba de un PV de Adunare Generală a asociației, care conține erori sau nu prezintă toate problemele discutate la momentul ședinței care sunt esențiale pentru bloc.

Completare: documentul cu pricina este o Sesizare care face referire la acest PV.
Mulțumesc, așadar nu este stipulat nicăieri dacă trebuie sau nu să primesc ștampila pe documentul dat în mână?
Nu este vorba de judecată. Este vorba de un PV de Adunare Generală a asociației, care conține erori sau nu prezintă toate problemele discutate la momentul ședinței care sunt esențiale pentru bloc.
Documente transmise către Asociația de Proprietari


Am înmânat un document către Asociația de Proprietari, prin intermediul administratorului, în 2 exemplare și am primit înapoi un exemplar cu un număr de înregistrare dar fără ștampila asociației.
Președintele refuză să aplice și stamplila asociației pe numărul de înregistrare. Este corect așa? Documentul poate chiar nu a fost înregistrat sau i s-a dat număr fals. Situația (timpul limită) nu mi-a permis să trimit documentul prin poștă. Ce lege și unde se reglementează acest lucru?

Mulțumesc

Bună ziua,

Mama a decedat anul trecut. Încă nu am dezbătut succesiunea. În numele părinților dânsei și probabil pe numele tuturor copiilor acestora au fost emise titluri de proprietate, ale căror copii rudele nu vor să le arate, ca atare nu știu despre ce este vorba.
Cum pot proceda pentru a intra în posesia acelor copii sau a unor documente (titluri) care să ateste proprietatea și care să fie valabile la notar? Poate realiza Primăria copii ștampilate pentru veridicitate sau să emită documente valabile în acest scop?
La dezbaterea succesiunii după mama sunt obligat să accept moștenirea cu toate titlurile pe care este mama menționată? Se poate face succesiunea fragmentat, adică pentru numai o parte dintre titluri și proprietăți?
Mulțumesc


latka a scris:

Art. 654 din codul civil
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

[ link extern ]



Apropo de cele de mai sus, pentru uscătoria de care nu beneficiez din cauză că a fost mereu invadată de alții în ziua repartizată mie, sunt obligat să plătesc?
Încălzirea este aici importantă deoarece, uscătoria se află la ultimul etaj și are calorifer instalat dar, din păcate, necontorizat - încă nu a fost contorizată încălzirea în bloc prin repartitoare, pe principiul "daia e lege ca să fie încălcată".
Puteți să detaliați? NU sunt administrator. Oricum consumul meu este mai mic decât paușalul iar alte apartamente contorizate au consum lunar de 0,5 mc/apartamant apă caldă și tot așa pentru apă rece la 3 persoane.
Mulțumesc.
În situația în care consumurile totale pe scară sunt mult mai mari față de suma consumului pe pașal + citiri, cum se repartizează acest surplus la apartamentele pe paușal, repectivla cele contorizate?

Mulțumesc

vali m a scris:

Ordinul 343/2010, ANRSC la art.28(3) precizeaza ca la apartamentele considerate fara contorizare se calculeaza norma de 3,3 mc/persoana apa calda si 5.1 mc apa rece/persoana



Răspuns la discuția Plata energiei termice
Mulțumec. Asta voiam să evidențiez, că unii mai "deștepți" și-au montat calorifer și în balcon sau și-au montat calorifere mai mari. Ca atare, ei preiau mai multă căldură decât alții din totalul consumului. Și totuși, toți plătesc la fel și nu mi se pare corect acest lucru. Blocul a avut contorizare, dar probabil, tot acei deștepți au votat pentru paușal! Prin paușal înțețelegând probabil totalul de consum pe scară, care se repartizează pe numărul de consumatori conform cu suprafața utilă deținută. Doresc ca pe baza unei legi/norme să se poată defalca mai corect consumurile, deoarece multe apartamente dețin modificări care nu se evidențiază prin actualul "paușal" și mai ales pentru că nu se dorește instalarea repartitoarelor precum stipulează legea actuală. Suntem bloc vechi.
Pe de altă parte, în blocurile vechi, valoarea apartamentului era mai mică la ap. de la parter sau de la etajele ultime - conform cu beneficiile de căldură și apă impuse de acestea, chiar și fiind prevăzută compensarea prin numărul de elemenți de la calorifere la parter și la ultimul etaj.. Situația acum este și mai frustrantă, după ce le-am plătit ceilalți îmbunătățirile (izolații pe lateralele blocului etc), ei și-au modificat suprafața radiantă și tot noi ceilalți le plătim încălzirea. Așadar insist în a întreba care sunt normele și legile (și paragrafele) care pot face dreptate în această privință.

Asociația, ea însăși este incapabilă/neabilitată de a face corecții valabile, de aceea trebuie să se ia inițiativa cu sprijinul legii și , probabil, a unei instituții/firme abilitate să o facă.
Răspuns la discuția Plata energiei termice
În situația mai multor sisteme de încălzire pe scară, respectiv centrale termice individuale și sistem paușal, apare o situație neclară. Privind paușalul, la două apartamente cu aceeași suprafață utilă, există număr diferit de calorifere = suprafață radiantă diferită. Se face, cine și cum poate face defalcarea în acest caz? În cazul nostru nu a exsitat nici o entitate care să facă o evaluare în sensul precizat de mine. Există norme în acest sens?
Mulțumesc.