In situatia in care un angajat lipseste intr-o luna spunand ca este in C.M., iar la sfarsitul lunii aduce doar un C.M. partial din luna respectiva, poate fi concediat pt. motive de disciplina si cand se poate face acest lucru daca zilele nemotivate preced C.M- ul?Dupa terminarea C.M- ului sau anterior acestuia? Multumesc
Ce se poate face in cazul in care o angajata iti spune verbal ca s-a iternat, insa la inceputul lunii urmatoare nu prezinta CM-ul, afirmand ca medicul i-l va da la externare? De mentionat ca a spus s-a internat pe 1 sept, insa afirma ca medicul nu i-a dat CM-ul pt. aceasta luna ci ca i-l va elibera la externare. Eu cum o trec in pontaj daca nu aduce CM-ul: "ABSENT NEMOTIVAT" sau "CM", chiar daca nu mi l-a adus? (pt. ca acel medical trebuie sa aiba un cod de diagnostic pe baza caruia se face calculul salariului) Daca o externeaza peste 2 luni (pt. ca spune ca s-a internat la psihiatrie, de unde crede probabil ca se va pensiona) eu cum o trec in pontaj?
O angata de-a mea din data de 08.04.2014 si-a luat deja 2 saptamani fara plata, sase zile de concediu de odihna iar in data de 23.07.2014 s-a prezentat si cu un concediu medical cu diagnostic legat de vezica biliara, desi intrebata fiind de ce lipseste mi-a insiruit ceva probleme legate de sinuzita, glanda tiroida, dureri de spate. In data de 05.08.2014 a mai venit cu un C.M. dar de data aceasta legat de o cardiopatie ischemica. Bineinteles ca nu am crezut-o ca ar fi bolnava si am facut contestatie la CASMB celor doua concedii medicale. Acum astept un raspuns oficial din partea lor ca sa vad daca-i platesc primul CM. Problema este ca ea a refuzat sa-mi aduca copii dupa vreo investigatie de specialitate facuta desi mi-a spus ca are o gramada, iar eu chiar daca ar fi sa intrunesc o comisie de disciplina ca s-o verific si n-as gasi-o acasa zacand in pat ar putea bine mersi sa spuna ca a fost la doctor.Ieri mi-a spus ca are si hepatita desei nu stie ce tip, iar azi mi-a adus inca un C.M. tot cu diagnostic de cardiopatie. Nedumerirea mea este urmatoarea: NOI, ANGAJATORII CUM PUTEM VERIFICA DACA ASTFEL DE ANGAJATI DE DOUA LUNI ISI IAU CONCEDII MEDICALE PE BANI SI ISI CAUTA DE BOLI PE LA TOTI MEDICII, SA LE PLATIM C.M. , CA ALTEFL SE DUC LA ITM SI RECLAMA? OARE ESTE NORMAL ASA? CHIAR NU EXISTA NICIO METODA DE A-I CONTROLA SI A-I OPRI? MULTUMESC:sorry::sorry: