avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concedii medicale suspecte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concedii medicale suspecte

O angata de-a mea din data de 08.04.2014 si-a luat deja 2 saptamani fara plata, sase zile de concediu de odihna iar in data de 23.07.2014 s-a prezentat si cu un concediu medical cu diagnostic legat de vezica biliara, desi intrebata fiind de ce lipseste mi-a insiruit ceva probleme legate de sinuzita, glanda tiroida, dureri de spate. In data de 05.08.2014 a mai venit cu un C.M. dar de data aceasta legat de o cardiopatie ischemica. Bineinteles ca nu am crezut-o ca ar fi bolnava si am facut contestatie la CASMB celor doua concedii medicale. Acum astept un raspuns oficial din partea lor ca sa vad daca-i platesc primul CM. Problema este ca ea a refuzat sa-mi aduca copii dupa vreo investigatie de specialitate facuta desi mi-a spus ca are o gramada, iar eu chiar daca ar fi sa intrunesc o comisie de disciplina ca s-o verific si n-as gasi-o acasa zacand in pat ar putea bine mersi sa spuna ca a fost la doctor.Ieri mi-a spus ca are si hepatita desei nu stie ce tip, iar azi mi-a adus inca un C.M. tot cu diagnostic de cardiopatie. Nedumerirea mea este urmatoarea: NOI, ANGAJATORII CUM PUTEM VERIFICA DACA ASTFEL DE ANGAJATI DE DOUA LUNI ISI IAU CONCEDII MEDICALE PE BANI SI ISI CAUTA DE BOLI PE LA TOTI MEDICII, SA LE PLATIM C.M. , CA ALTEFL SE DUC LA ITM SI RECLAMA? OARE ESTE NORMAL ASA? CHIAR NU EXISTA NICIO METODA DE A-I CONTROLA SI A-I OPRI? MULTUMESC:sorry::sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:11, 20 August 2014
1. Dvs., ca angajator, sau comisia de disciplina nu aveti pregatirea necesara (nu sunteti medici) pentru a verifica niste acte privitoare la investigatiile medicale.

2. Asteptati raspunsul de la CASMB si apoi dispuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere? lyzuca lyzuca problema mea este urmatoarea: lucrez intr-o casierie si s-a constatat o lipsa de bani in luna dec. care a fost recuperata de angajator. la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Contestare legalitate concedii medicale cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti punctul dvs de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a beneficiat de 700 zile de ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! nedelcudinu nedelcudinu Buna ziua ! As dori sa prezint o situatie la care as dori un raspuns avizat . Ma aflu in situatia de a parasi sistemul militar obligat de prevederile ... (vezi toată discuția)