Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Carolinu

Activitate Carolinu

Buna ziua,
Stiu ca timp de 6 luni angajatorul nu poate desfiinta postul si ca este obligat sa ma primeasca inapoi la munca in aceleasi conditii ca si inainte, dar daca eu sunt de acord sa intru in somaj, ce portita putem gasi astfel incat sa se piata desfiinta postul si eu sa pot beneficia de somaj? Mentionez ca firma nu este in faliment sau ceva de genul,doar ca m-as intaorce la munca intr-un mediu extrem de ostil si prefre sa raman acasa cu copilul dar macar sa primesc somaj. Multumesc foarte mult.
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt drepturile mamicii care s-a intors la munca cand copilul a implinit un an si care inca alapteaza. Am auzit ca are dreptul la un program mai scurt cu 2 ore.Este adevarat? Ce acte trebuie sa prezint angajatorului?
Multumesc.
Buna ziua,
Sunt o mamica care pana la data de 30 sept.( cand bebe meu face un an) ar trebui sa se intoarca la munca. Ideea este ca angajatorul mi-a propus doua variante:
1.sa imi dau demisia si imi da salarii compensatorii dar in rate (adica lunar) pt ca nu imi poate da toti banii acum
2. daca ma intorc la munca si nu accept sa-mi scada salariul,imi face o fisa a postului care imi va fi imposibil de respectat.
Intrebarile mele sunt:
1.exista vreo posibilitate sa sa inchehiem un fel de contract (la notar eventual) care sa il oblige pe el sa-mi plateasca lunar acelel salarii?-nu am incredere in el ca imi va da banii fara sa fie obligat de ceva legal
2. are voie sa-mi modifice fisa postului?

Multumesc mult.