avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot intra in somaj dupa concediu crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot intra in somaj dupa concediu crestere copil?

Buna ziua,
Stiu ca timp de 6 luni angajatorul nu poate desfiinta postul si ca este obligat sa ma primeasca inapoi la munca in aceleasi conditii ca si inainte, dar daca eu sunt de acord sa intru in somaj, ce portita putem gasi astfel incat sa se piata desfiinta postul si eu sa pot beneficia de somaj? Mentionez ca firma nu este in faliment sau ceva de genul,doar ca m-as intaorce la munca intr-un mediu extrem de ostil si prefre sa raman acasa cu copilul dar macar sa primesc somaj. Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:20, 24 August 2014
1. Daca angajatorul va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs. iar dvs. nu contestati decizia la Tribunal atunci puteti benficia de indemnizatie de somaj.

2. Unul din motivele neimputabile dvs. este desfiintarea postului dar trebuie ca angajatorul sa fie de acord si el cu aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj rusualexandra rusualexandra o salariata care a terminat cei doi ani concediu de cresterea copilului, poate intra in somaj? (vezi toată discuția)
Buna. Rebeka38 Rebeka38 Am o intrebare la dumneavoastra eu sant in concediu crestere copil si as vrea sa va intreb dupa ce termin CCC pot sa intru in somaj? (vezi toată discuția)
Insarcinata-micsorare salariu andao andao Buna seara Sunt insarcinata si angajatorul desfiinteaza postul in care ma aflu.Doreste sa ma pastreze, astfel incat nu ma trimite in somaj, oferindu-mi alt ... (vezi toată discuția)