avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

o salariata care a terminat cei doi ani concediu de cresterea copilului, poate intra in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 1 Decembrie 2011
Da, dar numai cu conditia ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile ei.
1. La terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

2. Angajatorul este obligat sa va primeasca pe acelasi post si cu aceleasi drepturi prevazute in CIM.

3. Daca a desfiintat sau va desfiinta locul de munca ocupat de dvs. atunci veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
pt.dl.Tudor Valeriu: daca un salariat a plecat la DEMISIE dintr-o societate, si s-a angajat in alta parte pt.9 luni pe cim determinat va putea beneficia de somaj, multumesc mult.
madylumy a scris:

pt.dl.Tudor Valeriu: daca un salariat a plecat la DEMISIE dintr-o societate, si s-a angajat in alta parte pt.9 luni pe cim determinat va putea beneficia de somaj, multumesc mult.

Da, va putea beneficia de somaj la terminarea perioadei pentru care a fost incheiat c.i.m. pe durata determinata .... in acest sens, va lua adeverinta pentru somaj de la cei doi angajatori , atat de la cel demisie, cat si de la cel la care incetarea c.i.m. a avut loc la expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, conditia de incetare a CIM din motive neimputabile salariatului se refera numai la ultimul loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Buna. Rebeka38 Rebeka38 Am o intrebare la dumneavoastra eu sant in concediu crestere copil si as vrea sa va intreb dupa ce termin CCC pot sa intru in somaj? (vezi toată discuția)
Pot intra din ccc in somaj? CristinaMihaelaToba CristinaMihaelaToba Pe 17 decembrie baietelul meu implineste 2 ani, dar avand in vedere ca tatal indeplineste conditiile sa intre el in CCC ultima luna, dar nu poate din cauza ca ... (vezi toată discuția)