Buna ziua,
Cumparatorul neavand toti banii pentru obtinerea unui imobil, a ales sa plateasca in cateva transe, pe parcursul unui an. Dupa achitarea a 2/3 din suma, a invocat faptul ca blocul este incadrat la risc seismic pentru a se sustrage de la obligatia de plata.
Mentionez ca acesta stia de existenta riscului seismic (este afisat pe site-ul primariei Bucuresti), fapt invocat si la negocierea pretului si mentionat in contractul de vanzare-cumparare :
eu cumparatorul, declar ca mi s-a pus in vedere obligatia ce imi revine potrivit art. 1690 din codul civil de a verifica starea imobilului cumparat si declar ca am luat cunostinta despre situatia de drept si de fapt a acestuia. a fost indeplinita de catre cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul, pt a descoperii viciile aparente pe care vanzatorul am obligatia sa le remediez de indata
Cumparatorul in sine este plecat din tara de cand a achizitionat imobilul (cu lucru), si nu poate fi contactat. In schimb sunt hartuit de "avocatul lui" care nu are nici un fel de imputernicire. Eu tind sa cred ca acesta i-a "tocat" o parte din banii de rata, si incearca sa ma santajeze cu "anularea contractului" pentru a obtine o reducere din pretul final.
Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog ?