avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate ionpopescuion

Activitate ionpopescuion

Răspuns la discuția Chemati in judecata pentru 5 lei
In comunicarea pe care am primit-o de la judecatorie am primit si un extras de cont unde se vede data platii; nici nu as vrea sa contest faptul ca l-am platit cu intarziere oricum. Vreau doar sa stiu cum pot sa evit atata scandal si drama pentru 200 de lei. Noi nu am fost notificati cu absolut nimic, ne-am trezit azi dimineata cu hartie de la judecatorie, iar cei ce ne-au parat refuza sa ne emita factura de penalizari, ne spun ca sa platim in baza hotararii judecatoresti, evident dupa ce o sa se judece treaba.
Răspuns la discuția Chemati in judecata pentru 5 lei
Bunaziua,
Cum ramane cu art 10 legea 72/2013 la care fac acestia referire ?
Răspuns la discuția Chemati in judecata pentru 5 lei
Pe contract (care a fost intocmit de noi si semnat / stampilat de ei) nu este mentionat nicaieri o penalizare de intarziere.
As achita-o si acum, dar in baza a ce ? Imi trebuie o factura, pe care ei refuza sa o emita.
Buna ziua,
Azi dimineata am primit o adresa de la judecatoria Sectorului 2 ca suntem parati de o alta firma cu care am colaborat in luna mai, pentru a le plati 5 lei penalizari de intarziere la factura, precum si 40 de euro daune de intarziere cf art 10 legea 72/2013. Era vorba de o factura de transport in valoare de 900 de lei+tva ce a fost achitata cu ~9 zile dupa termenul scadent (iunie) deoarece eram toti din firma plecati in concediu. Dupa plata facturii nu ne-a mai contactat nimeni, urmand ca astazi, in decembrie, sa primim aceasta minune. Am incercat sa-i contactam, tot astazi, sa ii punem sa ne emita mareata factura de penalizare de 5lei+40e dar sunt destul de recalcitranti si nu cred ca putem s-o scoatem la cap cu ei. Nu este vorba de cei 5 lei si nici de cei 40 de euro, ci doar de deranjul in sine. Ce pasi ne recomandati sa urmam ? Multumesc
Buna ziua,
Cumparatorul neavand toti banii pentru obtinerea unui imobil, a ales sa plateasca in cateva transe, pe parcursul unui an. Dupa achitarea a 2/3 din suma, a invocat faptul ca blocul este incadrat la risc seismic pentru a se sustrage de la obligatia de plata.
Mentionez ca acesta stia de existenta riscului seismic (este afisat pe site-ul primariei Bucuresti), fapt invocat si la negocierea pretului si mentionat in contractul de vanzare-cumparare :

eu cumparatorul, declar ca mi s-a pus in vedere obligatia ce imi revine potrivit art. 1690 din codul civil de a verifica starea imobilului cumparat si declar ca am luat cunostinta despre situatia de drept si de fapt a acestuia. a fost indeplinita de catre cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul, pt a descoperii viciile aparente pe care vanzatorul am obligatia sa le remediez de indata


Cumparatorul in sine este plecat din tara de cand a achizitionat imobilul (cu lucru), si nu poate fi contactat. In schimb sunt hartuit de "avocatul lui" care nu are nici un fel de imputernicire. Eu tind sa cred ca acesta i-a "tocat" o parte din banii de rata, si incearca sa ma santajeze cu "anularea contractului" pentru a obtine o reducere din pretul final.

Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog ?
Răspuns la discuția Similaritati nume firme
Buna ziua,
Nici una dintre firme (IT sau RO) nu este inregistrata la OSIM, in urma unei verificari.
Buna ziua,
Exista doua firme, una inregistrata in Italia sub numele XX YY ZZ QQ si alta inregistrata in Romania, sub numele XX YY ZZ QQ RR (eu lucrand la cea din urma). In urma unui telefon, administratorul nostru a fost somat (de catre cea italiana) sa schimbe denumirea firmei cu urgenta. Mentionez ca firmele nu sunt legate in nici un fel si repet, au activitati total diferite, una este inregistrata in Italia (de 3 ani) si cealalta in Romania (de cateva luni).
Intrebarea mea este .. Avem tot dreptul sa ne pastram numele, sau mai bine ni-l schimbam, ca sa evitam complicatii ?