avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparatorul invoca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparatorul invoca

Buna ziua,
Cumparatorul neavand toti banii pentru obtinerea unui imobil, a ales sa plateasca in cateva transe, pe parcursul unui an. Dupa achitarea a 2/3 din suma, a invocat faptul ca blocul este incadrat la risc seismic pentru a se sustrage de la obligatia de plata.
Mentionez ca acesta stia de existenta riscului seismic (este afisat pe site-ul primariei Bucuresti), fapt invocat si la negocierea pretului si mentionat in contractul de vanzare-cumparare :

eu cumparatorul, declar ca mi s-a pus in vedere obligatia ce imi revine potrivit art. 1690 din codul civil de a verifica starea imobilului cumparat si declar ca am luat cunostinta despre situatia de drept si de fapt a acestuia. a fost indeplinita de catre cumparator obligatia de verificare a starii in care se afla imobilul, pt a descoperii viciile aparente pe care vanzatorul am obligatia sa le remediez de indata

Cumparatorul in sine este plecat din tara de cand a achizitionat imobilul (cu lucru), si nu poate fi contactat. In schimb sunt hartuit de "avocatul lui" care nu are nici un fel de imputernicire. Eu tind sa cred ca acesta i-a "tocat" o parte din banii de rata, si incearca sa ma santajeze cu "anularea contractului" pentru a obtine o reducere din pretul final.

Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 13:50, 16 Octombrie 2015
Buna ziua,
va sfatuiesc, daca nu ajungeti la un consens sa va dea banii, sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea sumelor datorate.
este destul de anevoios drumul dar altul nu-i.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj in favoarea intelegerii amiabile Sebycretzu Sebycretzu Buna ziua, am fost implicat intr-un accident auto cu vatamare corporala din culpa, am fost sa vizitez victimele sa vad starea dansilor de sanatate (contuzii si ... (vezi toată discuția)
Partaj Soledad719 Soledad719 La decesul sotului meu,neavand copii, pe certificatul de mostenire au fost trecuti parintii si surorile lui.Am convenit sa le dau un bun imobil si o suma de ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil din surse externe alinmarinescu alinmarinescu Sunt in pragul unui divort si am o nelamurire cu privire la un imobil dobandit in timpul casatoriei. Banii pentru acest imobil au fost primiti de la parintii ... (vezi toată discuția)