avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate yoolee

Activitate yoolee

Mulțumesc pentru opinie, aș mai fi dorit însă o părere cu referire la culpa primăriei de a înregistra cererea de acceptare a ofertei cu un preț mai mic decât în oferta vânzătorului.
Într-un dosar de vânzare a unui teren agricol extravilan, conform Legii nr. 17/2014, cu modificările și completările ulterioare, un preemptor poate depune acceptarea ofertei vânzătorului cu un preț mai mic decât cel publicat de vânzător în oferta de vânzare? Primăria poate accepta și prelucra documentele depuse, cu prețul respectiv? Dacă da, atunci care mai este sensul noțiunii de "acceptare a ofertei" respective?
Exista vreun act normativ care interzice societatilor agricole constituite conform Legii nr. 36 din 30 aprilie 1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura sa incheie contract de arenda in calitate de arendas?
Răspuns la discuția Suspendare temporara viceprimar
Prin faptul ca se afla in concediu fara plata, este scutit si de la sedintele consiliului local, sau activitatea acestuia de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, conform art. 9, alin. (2), lit. d) din Legea nr. 393/2004, ceea ce atrage implicit si pierderea calitatii de viceprimar?
Inainte de toate, LA MULTI ANI tuturor!

Viceprimarul unei localitati solicita primarului, printr-o cerere scrisa, concediu fara plata. Primarul o aproba si, fara a se emite vreun document administrativ care sa reglementeze suspendarea temporara din functie, viceprimarul pleaca in strainatate.
1. Este legala suspendarea temporara din functie in conditiile aratate mai sus?
2. Daca nu, care era procedura legala ce trebuia parcursa?
3. Daca da, care este perioada maxima de suspendare temporara din functie de care poate acesta beneficia?
4. Avand in vedere ca viceprimarul are si calitatea de consilier local, in conditiile aratate mai sus beneficiaza acesta de scutire si de la sedintele consiliului local? (a absentat de la patru sedinte ordinare consecutive).
In cazul in care vanzatorul este reprezentat cu procura de o alta persoana, mai este obligatoriu ca dosarul de la primarie sa contina actul de identitate al vanzatorului?
O persoană adulta, cu handicap accentuat, nu detine niciun fel de bunuri mobile sau imobile. In schimb parintii in a caror ingrijire se afla persoana respectiva detin imobil (cladire si teren), autoturism, etc.
Beneficiaza aceste persoane de facilitatile prevazute la art. 26, lit. a), b) si c) si art. 28 din legea 448/2006 pentru bunurile pe care le detin?
Mentionez ca autoturismul nu este unul adaptat handicapului.

As dori sa mai intreb: o persoana cu handicab beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe terenul agricol?