avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare temporara viceprimar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare temporara viceprimar

Inainte de toate, LA MULTI ANI tuturor!

Viceprimarul unei localitati solicita primarului, printr-o cerere scrisa, concediu fara plata. Primarul o aproba si, fara a se emite vreun document administrativ care sa reglementeze suspendarea temporara din functie, viceprimarul pleaca in strainatate.
1. Este legala suspendarea temporara din functie in conditiile aratate mai sus?
2. Daca nu, care era procedura legala ce trebuia parcursa?
3. Daca da, care este perioada maxima de suspendare temporara din functie de care poate acesta beneficia?
4. Avand in vedere ca viceprimarul are si calitatea de consilier local, in conditiile aratate mai sus beneficiaza acesta de scutire si de la sedintele consiliului local? (a absentat de la patru sedinte ordinare consecutive).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 6 Ianuarie 2015
Daca primarul a aproba cererea de CFP, atunci viceprimarul a plecat corect in strainatate.
Concediile fara plata , precum si durata acestora, in cazul viceprimarilor se aproba de catre primar.

Pe durata exercitării mandatului, viceprimarul îşi păstrează statutul de consilier local,fără a beneficia de indemnizaţia aferentă acestui statut.
Prin faptul ca se afla in concediu fara plata, este scutit si de la sedintele consiliului local, sau activitatea acestuia de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, conform art. 9, alin. (2), lit. d) din Legea nr. 393/2004, ceea ce atrage implicit si pierderea calitatii de viceprimar?
Nu are cum sa inceteze de drept, intrucat nu este vorba despre o lipsa nemotivata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
In cazul excuderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? ionelpop ionelpop In cazul excluderi unui membru din partid, ce sanse are acesta de a ramine consilier local? Ce poate face Consiliul Local pentu a sprijini acesta ? (vezi toată discuția)
Incetarea mandatului de consilier local nairam1 nairam1 Mandatul de consilier local poate fi suspendat / incetat prin excluderea din cadrului partidului politic din care respectivul face parte? Isi poate exercita ... (vezi toată discuția)