avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate alexb2009

Activitate alexb2009

In 14 aprilie m-am angajat la o firma de confectii, in calitate de director de productie, cu ramanerea obligatorie peste program. Inca din primele 3 zile am adus imbunatatiri pe fluxul tehnologic. Mentionez ca firma la care m-am angajat lucreaza in sistem Lohn.
Detalii tehnice: la produsul sacou barbati pentru o firma din Italia, am redus timpul de executie pe flux. Incheierea cusaturilor laterale si a umerilor, aplicarea fetei de guler pe bezet si aplicarea impreuna pe linia bezetului a captuselii, de la poala la poala, scurtand 3 faze intermediare.
La modelul de sacau cu carouri am rezolvat potrivirea carourilor, la maneci unde au fost incurcate 2 talii diferite de 82 de bucati; ajutand firma sa nu implice reparatii dupa programul de lucru; desfacerea manecilor, alegerea si imperecherea manecilor cu haina potrivita. Tot la acest produs cu carouri am adus imbunatatiri la confectionarea capacelor de buzunar lateral, ridicand nivelul de calitate si de calificare aplicand capacele cu agregatul si nu la masina simpla. In urma luarii unei decizii gresite a patronului, la linia 1 am stopat peste 180 de bucatii produse, evitand penalizarea de catre firma contractoare.
Am fost rugat sa execut 5 modele pentru contractare ramand peste program pana la ora 18:30 in data de 28, 29 aprilie. Precizez ca modelele au fost confectionate la inceput de una din maistre de la linia 1. Impotmolidu-se in executarea lor patronul ma rugat sa le remediez si sa fie terminate la timp (“te rog sa faci minuni cu aceste modele ca sa le pot prezenta in data de 30 aprilie pentru contractare”).Au fost terminate la timp 4 modele. In cursul dupa amiezei am fost sunat si felicitat de catre patron, la care i-am dat raspuns :”patronul poate face minuni?”.
Semnand contractual cu firma clienta urma sa primeasca de 3 ori pretul manoperei pe produs fata de modelul de pardesiu.
Intre timp ni s-a comunicat personalului tehnic ca urmeaza sa confectionam un volum de 20.000 bucati pardesii femei, diferite articole de tesatura, tot pentru un beneficiar italian. Norma fiind pentru fiecare brigada de 500 bucati/zi. Analizand situatia tehnica a sectorului am constatat urmatoarele deficiente: linia de croi si linia de adezivare nu aveau capacitatea de realizare a normei (1000 buc/zi/8 ore), fiind necesar lucrul in 2 schimburi.
Am rezolvat problema aducand economi la energia electrica, personal si timp de executie, avand un beneficiu de minim 1300 lei/zi.
Intr-una din zile am fost solicitat de catre patron sa semnez concedierea unei angajate, la care i-am dat urmatorul raspuns “ nu pot sa semnez ca primarii fara sa cunosc situatia persoanei si fara sa port o discutie cu persoana respectiva” In urmatoarele zile am simtit presiuni facute de catre patron asupra mea, in final spunand ca nu mai putem colabora. Fara nici un motiv bine intemeiat mi-a cerut sa imi scriu demisia. I-am comunicat ca nu imi dau demisia si sa faca dansul concedierea, atentionandu-l verbal sa stiu ce pasi urmez.
Din data de 6 mai mi-a spus sa nu ma mai prezint la lucru, fiind instruit de catre unele persoane de la ITM.
Verbal patronul m-a amenintat ca are 5 martori care vor declara ca nu m-am prezentat la lucru.
Pe 12 mai am primit o instiintare din partea firmei sa ma prezint la sediul in data de 19 mai pentru clarificarea situatiei.
In data de 12 mai am fost la sediul firmei, purtand o discutie amiabila cu patronul; la sfarsitul acestei discutii patronul m-a invitat sa merg la contabila sa semnez o hartie. Doamna contabila mi-a sugerat sa imi fac lichidarea, (“nu aveti nici un sort de izbanda in procese, dragoste cu forta nu se poate”). Mi-a spus ca voi mai primi instiintari, si ca nu am dovezi scrise in apararea mea. In aceea zi, m-am prezentat la ITM avand o discutie cu domnul inspector sef.
I-am relatat situatia mea, iar el mi-a sugerat sa astept concedierea in scris.
In data de 20 mai am primit o noua instiintare la fel ca precedenta.
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez?
Buna ziua. M-am angajat la o firma pe o perioada determinata, de 3 luni. In aceasta perioada este inclus si trainingul de 10 zile. Dupa acest training am inceput activitatea. In acest timp am mai dat niste test de evaluare, testele fiind ok. Saptamana trecuta, dupa o perioada de 10 zile de training si 21 zile de activitate, am primit un email de instintare ca trebuie sa mai dau un test, pentru prelungirea contractului dupa aceasta perioada de 3 luni. Am trimis un email superiorului cu intrebarea, daca nu mai doresc prelungirea contractului dupa aceasta perioada de 3 luni sunt nevoit sa mai dau test. Mi s-a raspuns ca nu este necesar. A doua zi am fost chemat de catre acel superior si obligat sa imi dau demisia, deoarece contractul nu mai poate continua. Am intrebat de aceea perioada ramasa din contract, si mi s-a raspuns ca trebuie sa imi dau demisia. De a doua zi sunt liber de contract. Mi-am scris demisia am predat legitimatia si cartela de acces, si am notat programele cu care lucram si emailul de serviciu pentru a le anula. A treia zi m-a sunat ca trebuie sa ma prezint la sediu sa semnez acel act predare programe. I-am raspuns ca nu pot, il voi suna saptamana viitoare. Nu am de gand sa il sun si nici a raspunde. Aceasta demisie este un abuz? Ce este de facut?
Buna ziua. In 1966 bunicii mei au cumparat o suprafata de teren intravilan de 990mp. Dupa masurarea cadastrala, vecinul din dreapta a scos tarusii, care indicau suprafata cumparata, mutand ambii tarusi aproximativ cu 1m; micsorand suprafata cu 50mp. Vecinu care a cauzat frauda, dupa ce bunicul meu i-a spus de fapta, l-a amenintat ca o sa aiba probleme daca nu lasa asa, bazandu-se pe faptul ca sotia era membra de partid si functionar pe linie politica. Anii au trecut, bunicii au platit impozit pe tot terenul fara sa foloseasca cei 50mp. Vecinul a murit si mostenirea vecinului revenind urmasilor. In 2009 a murit si bunicul. In 2010 s-a facut succesiunea dupa bunic, mostenitori fiind bunica, mama si unchiul.
In 2013 a murit mama, devenind mostenitor. Bunica doreste sa imparta cei 990mp mie si unchiului. In urma masuratorilor efectuate de catre topograf s-a constat ca in realitate exista cu 50mp mai putin. Topograful a adus inca doi ingineri de specialitate care au demostrat prin masuratori, noilor vecini (fiicele vecinului, vecinul avand 3 fete, una dintre ele locuind in dreapta lui din 1970), ca suprafata de 50mp se afla in proprietatea lor. Una dintre ele le-a despagubit pe celelalte 2 surori, intabuland suprafata cumparata 500mp in 2011. Cei 50 mp ai nostri au fost dusi pe cealalta proprietate a surorii din dreapta vecinului, ea avand in acte 250mp, in realitate avand 300mp.
Pentru solutionarea acestui litigiu care sunt pasii de parcurs? Pe cale amiabila am discutat cu cele doua fete a vecinului, dar nu sunt de acord. In instanta pe cine trebuie sa actionez, doar pe vecina unde se afla cei 50mp sau si pe cealalta sora? Sora cu 50mp ai nostri se afla dupa sora cu pamantul intabulat.
Inainte de a actiona in instanta as putea face o sesizare catre primarie? Bunicii mei platind impozit pe cei 50mp timp de 48 ani.