Acum 2 luni tatal meu a decedat. Suntem 2 surori si mama, care avem de facut succesiunea la un apartament. Apartamentul era al tatului, astfel mamei mele revenindu-i doar 1/4 cota parte. Mama nu este multumita si a fost la notar, dar acesta i-a spus ca nu poate face nimic, chiar daca ea ar mai avea dreptul la o creanta. Singurele posibilitati sunt pe cale amiabila sa ii cedam noi din cota noastra parte, sau sa ne dea in judecata. Eu nu as vrea sa ii cedez, deoarece ea mai are copii din alta casatorie si nu vreau sa le las lor. I-am propus sa o ajut sa isi ia o garsoniera cu ajutorul meu, dar nici asa nu e multumita. Apartamentul trebuie vandut din cauza creditelor pe care le avea tata si pentru ca trebuie sa ii dam surorii mele partea, ea fiind doar copilul tatalui. As vrea sa stiu ce sanse ar avea mama in instanta avand in vedere ca au trait 30 de ai impreuna si mama are dosarul cu dovada ca in momentul casatoriei tata mai avea rate la casa.
Eu ar trebui sa merg in instanta cu dovada ca eu am fost cu el prin spitale su ca eu i-am facut inmormantarea, el fiind ingropat pe locul meu si al sotului meu de veci?
Buna ziua,
Revin deoarece, am mai aflat anumite lucruri care as vrea sa stiu cat de mult conteaza la succesiune.
In momentul in care s-au casatorit parintii mei, tata avea rata la casa, iar acea rata s-a incheiat in timpul casatoriei cu mama. Avem acte doveditoare, chitante, incheierea ipotecii si tot ce e nevoie pentru a demonsta acest lucru. Are vreo importanta ca s-a platit toata suma dupa ce s-au casatorit?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Acum 4 saptamani a decedat tatal meu. Ca mostenitori am ramas eu,mama si fiica lui din alta casatorie. Sora mea deja a venit sa faca scandal ca isi vrea partea. Dupa tata nu a ramas decat un apartament si un credit fara asigurare.
As vrea sa stiu ce cota parte are fiecare din noi, in conditiile in care casa era a tatalui meu , inainte de casatoria cu mama dar au fost 30 ani casatoriti.
Sora mea nu vrea sa platrsca partea ei la credit si nu vrea sa plateasca nici cota parte pentru efectuarea succesiunii, spunand ca ea nu a beneficiat de banii din credit.
Eu m-am ocupat de inmormantarea tatalui cu toate cheltuielile, cu spitalele inintea decesului si a fost ingropat la locul de veci care ne apartine mie si sotului meu.
Eu vreau sa se faca totul legal, dar sora mea ameninta cu avocati ca sa nu plateasca ce trebuie. Scopul meu este doar sa nu ramana mama mea in strada.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
In referatul adus azi, scria ca ei m-au avertizat verbal sa nu vb la tel in interes personal, decat in caz de urgenta si ca eu nu am luat in considerare ceea ce au spus ei. V-am zis, aceste referate au venit in urma faptului ca eu nu sunt de acord sa platesc un obiect, pe care l-am verificat dar la care nu aveam cum sa-mi dau seama ce este in el. Dupa parerea mea, asta este o razbunare.
Sa inteleg ca ei nu au cum sa ma dea afara, decat dupa ce s-au facut anumite cercetari si au demonstrat legal ca eu nu mi-am facut datoria la locul de munca? Mi s-a parut ciudat ca in momentul in care am zis sa mi se lase acele hartii sa ma consult cu avocatul, nu au fost de acord. Le-au luat imediat. De ce?