avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Activitate andreas1975

Activitate andreas1975

Imi voi deschide asociatie si as vrea cateva lamuriri cu privire la cheltuielile care se pot deduce. Sediul social va fi in apt. propietate personala. In actul constitutiv voi preciza si cateva activitati care genereaza venituri pt asociatie (gen realizare materiale didactice destinate vanzarii, terapie prin sport, pe viitor si servicii sociale).

1) Pot deduce cheltuielile de intretinere, cablu, curent electric, gaze ale apartamentului daca acesta este doar sediu social si nu si punct de lucru?

2) Cheltuielile cu benzina, eventual reparatii ale automobilul unuia dintre asociati pot fi deduse? Trebuie justificate prin prisma generarii unor venituri pt asociatie? Vehicolul este condus de sora mea (unul dintre ceilalti 2asociati ai mei) dar deserveste o mare parte din timp la transportul unei persoane cu dizabilitati (fiul meu).

3) Am inteles ca si unele alimente pot fi deduse/decontate pe firma daca sunt perisabile. Nu toate alimente sunt perisabile dupa un anumit timp? Cum se poate face selectia? De ex. recompensele alimentare destinate copilului in terapie, daca sunt achizitionate pe facutura, bon fiscal, pot fi decontabile? Eventual, ocazional vreo masa (catering) la firme specializa in alimentatie fara gluten, cazeina, zahar... sau chiar ingredientele pe care le cumpar ca sa-i gatesc mai "altfel". Nu avem doc medicale care sa ateste vreo alergie dar se stie ca in cazul copiilor cu autism, exista niste sensibilitati.
Multumesc pt raspuns.
Doresc sa deschid o asociatie (ONG) in apartamentul meu. Sunt unic propietar al apartamentului iar ca asociati in ONG vor fi sora si tatal meu. Trebuie neaparat sa cer acordul propietarilor si al asociatiei de propietari? Precizez ca nu se vor desfasura activitati in acest apartament, va fi doar sediu social dar logic ca acesti doi asociati, avand grad de rudenie cu mine, se vor mai perinda in apartament. mai este de precizat primul motiv pt care infiintez asociatia: pt a-mi ajuta fiul sa se recupereze (face terapie pt autism in apartamentul propietate personala, pe banii mei, fara justificari financiare si forme legale si vreau ca asta sa se schimbe, sa am un cadru legal pt el si sa ajut si alti copii cu ce-oi putea). Daca nu trebuie neaparat, imi puteti preciza legea, paragraful de lege care stipuleaza aceasta?
Daca trebuie totusi acordul, un model de cerere, va rog? Am gasit pe net dar pare cam "ciudat" caci mi se cere numarul de inregistrare ori daca asociatia nu e infiintata, de unde sa il am? Iar pt infiintare se cer tocmai aceste acte; simt ca ma invart intr-un cerc (nici numele nu-l am inca, urmeaza sa-mi iasa denumirea de la Min. Justitiei si as vrea sa obtin accordul intre timp). Vreau sa ma ocup eu de acte/drumuri (nu am bani necesari de dat unui avocat pt a infiinta dansul asociatia si a ma scuti de drumuri la minister, judecatorie, etc..). Stiu ca este nevoie si de avocat sau notar dar asta doar la autentificare acte (asta e alta poveste).
Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
Cand viitorul copilului depinde de niste bani, esti constrans sa acepti situatii mai putin placute. Pt cei care dau sfaturi legate de refacere viata, sunt curioasa cati barbati romani acepta copilul altuia si implicatiile financiare formarii unei noi familii (nu stiti cati am auzit spunand "putem fi impreuna dar nu iti pot privi copilul ca pe al meu"; nu am pretentia sa ma intretina dar daca suntem o familie, nu e fiecare cu banii lui ca doar nu facem cumparaturi separat, excursii separat). Si credeti ca e usor sa nu discuti de bani cand luna de luna ai nevoie de 9000lei doar pt terapie si din acestia tatal da doar 2000lei? Pana acum nu a uitat sa plateasca dar ma intreb daca pe viitor nu-l loveste amenzia. Nu ma omor dupa procese, dar as vrea sa fie totul transparent, fara teama ca nu mai plateste, ca sunt constransa sa fiu amabila cu dansul daca nu doresc asta. Vreau sa-mi vad de viata mea fara sa-i interzic acesul la copil dar nu stiu cat de avantajos este un proces dpdv financiar caci eu nu-mi permit luxul de a se micsora "pensia" actuala. Daca nu as avea nevoie de ei, as intenta proces caci nu ar conta cuantumul ci doar transarea, fara note de gri a situatiei. Nu am fost si nu sunt dupa banii lui dar vreau ca copilul meu sa aiba sansa sa se dezvolte armonios, sansa pe care in momentul asta nu i-o poate asigura decat terapia care se face 100% pe banii nostrii (eu, sora mea, bunicii copilului, alocatia de handicap a copilului si "pensia"tatalui).
Ca sa castig la proces macar cat primim acum, el trebuie sa aiba venituri constante de 2000x6=12000lei. Sunt convinsa ca are veniturile astea, chiar mai mari dar nu am toate detaliile cu privire la forma in care sunt declarate. Aici as fi avut nevoie de cineva sa investigheze si sa facem un calcul.
Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
De ce spuneti ca doar pana la 1/6 poate ajunge pensia alimentara?

mirebire a scris:


Ganditi-va si ca daca ajungeti in instanta nu veti avea neaparat o pensie mult mai mare, sigur nu 1/4 din venituri, ci pana la 1/6.





Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
Pai de 5ani tot asta ii spun, ca vreau sa se implice mai mult si se face ca ploua.
Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
Nu-i cunosc punctul de vedere, tocmai asta e. Nu stiu daca fiul nostru are vreun loc in planurile lui pt ca nu vorbeste de planuri. Nici nu stiu daca are vreun plan. E mut, vine si sta 30min/sapt (uneori mai des, alteori mai rar) cu mine, timp in care ...., apoi ii povestesc eu de copil sau il las pe el sa se descarce de-ale lui, arunca un ochi in camera copilului care doarme, il pupa pe frunte si pleaca. Am vrut sa-i arat de cateva ori costurile dar a zis ca nu vrea sa stie ce fac cu banii. Oricum voi mai insista caci trebuie sa fie constient de sacrificiile facute.
Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
Nu are, din cate stiu eu, venituri cu caracter constant. El ofera consultanta manageriala prin firma lui. Practic factureaza firmele prin intermediul firmei lui si poate fluctua desi luna de luna are sigur o firma facturata, aceiasi firma de f multi ani (e angajat ca director la firma respectiva dar nu cred ca apare pe state ci prin facturile de consultanta emise). In plus si-a facut pensiune impreuna cu un amic de-al lui, o firma noua infintata pt aceasta. Pensiunea este proaspat deschisa, nu genereaza inca venituri dar cred ca va fi corect financiar acolo (e facuta pe fonduri europene, nerambursabile) si cred ca nu prea e recomandat sa te joci cu asa ceva. Intreb si eu, nu se poate angaja un detectiv economic? Si, sa inteleg ca eu trebuie sa fac dovada veniturilor lui?
Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
Asta e problema ca nu stiu cum are declarate veniturile. Ce pot spune sigur e ca am 2contracte de imprumut intre el (persoana fizica) si o societate (in care este asociat cu inca cineva, 50-50% cred), semnate si parafate (copii scanate) prin care el finanteaza, cu titlul de imprumut, pt 1an, acea societate. Primul contract e de 25000euro din 21 mai si cel de-al doilea de 10000euro 9septembrie, ambele anul curent. Nu ar trebui sa aiba justificare pt ei? Este totusi o suma maricica in decursul a 3luni si un pic...
Răspuns la discuția Paternitate si pensie alimentara
Evident ca prioritate este copilul si viitorul lui (vreau sa aiba ocazia sa evolueze frumos). Ma doare si ca femeie dar pot trece peste. Eu nu i-am ingradit (nu vreau sa fac asta nici pe viitor) accesul tatalui la copil, mi-am dorit sa aiba o relatie si am facut tot ce se poate in acest sens. Nu vreau sa-i interzic sa vina, dimpotriva e liber sa vina oricand vrea el dar el nu vine si atunci practic relatia este inexistenta. In prezent copilul beneficiaza de la el de o "pensie" stabilita tacit cand copilul avea 1an si jumatate si nu cunosteam diagnosticul (doream sa-l inscriu la gradinita privata si cand tatal a intrebat care gradinita, eu am raspuns ca voi alege in functie de disponibilitatile financiare, ca le stiu pe-ale mele dar nu stiu cat este el dispus sa ofere si s-a oferit sa plateasca integral gradinita aleasa). Am primit-o luna de luna dar in prezent este cu mult sub nevoile copilului si eu ii povestesc ce greu e si el nu misca nimic in conditiile in care are un nivel de trai ridicat. In plus nu vorbeste de copil, ce crede, ce simte, cum si daca se gandeste la el, la viitorul lui, la o relatie dintre ei, cum vede el lucrurile...parca le lasa la voia intamplarii. Cum poti face abstractie ca ai un copil mic, al tau care are nevoie de sprijin sa se dezvolte frumos si celuilalt, major, infiat ii oferi totul? De ce o discrepanta atat de mare? Chiar e strigator la cer in conditiile in care i-am spus la nastere ca daca vrea sa nu ne mai cunostem, sa nu ne mai salutam, e in regula, ne strangem mainile fara scandal si ne vedem separat de vietile noastre si a refuzat. Cu s..a in c..r si cu sufletul in rai nu se poate!
Spune intruna ca-s probleme pe care eu mi le-am facut si ca e datoria mea sa le rezolv si ca de ce astept sa le rezolve altii. Da'ce-am facut singura copilul? Nu stia la ce se expune cand face sex neprotejat cu o femeie inafara casatoriei? Si daca nu vrea implicare, de ce nu o spune raspicat, de ce continua sa vina la mine de parca eu nu-s si mama copilului lui, de parca se asteapta sa fac abstractie de aceasta calitate? In plus, cica nu reproseaza dar aduce aminte de diverse dispute din relatie si-mi mai spune ca si-a pus, in trecut, intrebarea "cum ar fi daca eu m-as purta in asa fel incat sa il determin sa se desparta?"De ce baga batul prin gard? Atunci in trecut ce-a pazit? Mi-e teama ca las de la mine si pierd si eu si copilul si asta fara nici un beneficiu. Asa, prin proces, macar copilul are un nume, o pensie pre care este obligat s-o platesaca caci relatia dintre ei nu o construieste instanta iar daca el in timp de pace, nu o cladeste, in nici un caz nu cred ca o va cladi dupa dispute.