Doresc sa deschid o asociatie (ONG) in apartamentul meu. Sunt unic propietar al apartamentului iar ca asociati in ONG vor fi sora si tatal meu. Trebuie neaparat sa cer acordul propietarilor si al asociatiei de propietari? Precizez ca nu se vor desfasura activitati in acest apartament, va fi doar sediu social dar logic ca acesti doi asociati, avand grad de rudenie cu mine, se vor mai perinda in apartament. mai este de precizat primul motiv pt care infiintez asociatia: pt a-mi ajuta fiul sa se recupereze (face terapie pt autism in apartamentul propietate personala, pe banii mei, fara justificari financiare si forme legale si vreau ca asta sa se schimbe, sa am un cadru legal pt el si sa ajut si alti copii cu ce-oi putea). Daca nu trebuie neaparat, imi puteti preciza legea, paragraful de lege care stipuleaza aceasta?
Daca trebuie totusi acordul, un model de cerere, va rog? Am gasit pe net dar pare cam "ciudat" caci mi se cere numarul de inregistrare ori daca asociatia nu e infiintata, de unde sa il am? Iar pt infiintare se cer tocmai aceste acte; simt ca ma invart intr-un cerc (nici numele nu-l am inca, urmeaza sa-mi iasa denumirea de la Min. Justitiei si as vrea sa obtin accordul intre timp). Vreau sa ma ocup eu de acte/drumuri (nu am bani necesari de dat unui avocat pt a infiinta dansul asociatia si a ma scuti de drumuri la minister, judecatorie, etc..). Stiu ca este nevoie si de avocat sau notar dar asta doar la autentificare acte (asta e alta poveste).
Da, va trebuie. Aveti la adresa urmatoare un model: [ link extern ]
Si la adresa urmatoare, daca dati putin mai jos cateva pagini, veti avea alte informatii despre ce acte va trebuie, daca nu le stiti: [ link extern ]