Intentionez sa deschid proces de paternitate (eu-mama, copil de 5ani-nerecunoscut, rezultat dintr-o relatie extraconjugala, tatal-casatorit cu altcineva).
Pe scurt cum se procedeaza?
Il pot cita in acelasi timp la domiciliu (are 2, am ambele adrese) si la locul de munca sau pe rand daca nu raspunde la citatia anterioara?
Cum se demonstreaza paternitatea? Am fost destul de discreti, nu stiu cat pot proba cu martori iar testul ADN ar fi relevant. Pot folosi inregistrari videa si audio facute in casa mea cand discutam despre copil sau se joaca ocazional cu el?
Pt pensie alimentara, trebuie sa aduc eu dovezi ale venitului? Are 2firme, am datele de identificare ale acestora. Cum se calculeaza? Mai are un copil major, la scoala, in intretinere, copil infiat de mic.
Pt cine intreaba sau se intreaba, ma deranjeaza enorm discriminarea dintre copii (ma intreb cum poate dormi noaptea). Vine la noi doar cand are chef de mine (dimineata devreme sau noaptea tarziu), fara interactiune de vreun fel cu copilul, plateste neoficial o pensie alimentara care cred ca este sub 1/4 din veniturile lui. Nu m-ar interesa partea materiala daca eu nu m-as da de ceasul mortii in fiecare luna de cum sa fac rost de banii de terapie pt fiul meu (are autism dar e inalt functional sau Asperger) iar contributia lui este mica in raport cu nevoile lui. Parintii mei contribuie, eu, sora mea, alocatia de la stat si el...cu totii facem eforturi si el se plange ca nu poate mai mult nici financiar nici emotional (nimeni nu-i tine evidenta acasa ca timp si bani, recent a imprumutat ca persoana fizica 25000euro unei constructii ca sa fie terminata si i-a luat sotiei masina in leasing de 14500euro). Am fost timp de 7ani o doamna (fara amenintari, fara reprosuri, fara interdictii cu privire la vizitele la copil si pt ca inca tin la el, si cu vizite la mine) dar am obosit sa fiu cea care mediaza totul (amabilitate, caldura, liniste, informatii si poze cu privire la evolutia copilului doar eu le furnizez) si de 2ori am sugerat chiar despartirea noastra (alb sau negru, fara amenintari) si a evitat discutiile si intalnirile ulterioare pana s-a aplanat tensiunea. Inainte de a avea copilul spunea ca nu ar putea trai fara sa stie de copilul lui, dupa nastere ca nu se va renega de el ca apoi sa-mi spuna ca ar putea trai fara sa stie de el dar ca vrea sa-i fie cel mai bun prieten. Daca maine il loveste amnezia si uita ca are o responsabilitate financiara si morala (dupa mine) fata de acest copil? Nu si-a dorit copilul (asa spune dar nici nu a insistat sa-l avortez) dar asta nu-l absolva de responsabilitati. Intr-un moment de tensiune si nesiguranta, a spus ca daca il dau in judecata, plateste pensie alimentara dar rupe orice legatura cu noi de parca acum ar avea.
E plin de sfaturi dar cu practica e jalnic. As vrea drepturile copilului si atat dar mi-e teama si de ce anume inseamna aceasta. Intrebam de calcul pensie pt ca el nu are carte de munca fiind administratorul firmelor dar si actionar majoritar al lor si cum nevoile fiului meu sunt destul de mari, am nevoie de acei bani. Suna dur dar uneori ma simt ca si cum m-as prostitua pt banii aia desii sunt dreptul copilului.
Cel mai recent răspuns:
mirebire , utilizator
16:39, 5 Octombrie 2015