Doresc să import câteva mașini din Statele Unite cumpărate de la licitații cu diferite probleme. Ideea este că nu doresc sa le înmatriculez ci sa le dezmembrez sau sa folosesc piese de pe acestea în regim propriu.
Doresc să știu dacă trebuie neapărat plătite vama + TVA din moment ce nu doresc sa le înmatriculez și de asemenea doresc să știu ce taxe ar trebui sa plătesc în caz că le introduc în firma de dezmembrări pe care o am că sa pot vinde de pe ele cu factura.
Nu cer neapărat un răspuns gratuit aici ci macar să-mi răspundă cineva cu care sa iau legătura să-mi ofere consultanta contra cost in domeniu. Doresc sa plătesc cat mai puțin, doar strictul necesar pentru importul acestor epave fiindcă și transportul a 4 mașini mă duce 4400$ până în port.
Unchiul prietenei mele a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni in urma cu cateva zile. Acesta a fost lovit foarte puternic, a fost aruncat 10.74 metri de la locul impactului.
A fost lovit puternic la cap, rani incompatibile cu viata iar astazi seara a decedat.
Cei de la spital i-au spus sotiei sa se prezinte maine dimineata la morga sa il ridice..fara a ii face necropsie.
Este normal?! Plangere la politie a fost deja depusa in ziua accidentului.
Adica..nu ar trebui sa existe o necropsie si o semnatura a medicului legist pentru continuarea procesului?
Nu stiu daca este locul potrivit pentru aceasta intrebare dar totusi va intreb.
Tatal meu a avut un accident de munca in urma cu mai bine de 15 ani in Italia in care policele i-a fost retezat impreuna cu o parte din palma. Cu toate acestea este bine, degetul este la loc, mana arata perfect, se vede doar o cicatrice pe lateralul degetului. Poate sa foloseasca mana impreuna cu degetul aproape normal (degetul nu se mai indoaie 100% ci undeva la 70%).
Dupa acest episod a obtinut o pensie de aproximativ 200 Euro pe viata din Italia, in urma a catorva controale de'a lungul timpului. In momentul de fata traieste in Romania iar pensia o primeste prin transfer bancar de acolo.
Intrebarea mea este: Pot si daca da, cum pot sa ii fac certificat si in Romania sa obtina pensie de handicapat ? Alt motiv pentru care vreau sa fac asta este pentru ca am o masina veche americana cu motor de 5.7L la care platesc undeva la 8700 Lei impozit, anual, si as vrea sa o trec pe numele lui in speranta ca este scutit de taxe.
Ma gandesc ca nu trebuiesc facute modificari mai mari decat o nuca pe volan, masina fiind oricum automata iar gradul lui de handicap desi fiind doar un deget este destul de grav fiindca fara acel deget, teoretic, nu mai poate strange in palma obiectele in mod normal.
Va multumesc frumos pentru timpul dumneavoastra, o zi cat mai buna.
Am 22 de ani, din care 9 i-am petrecut in alta tara, acum lucrez in Arabia Saudita, castig destul de bine, nu am facultate, job-ul este la birou .. nu ma vait, singurul dezavantaj este ca sunt in mijlocul desertului, in pustietate, cu multi asiatici .. o companie deloc placuta.
As fi vrut ca tara mea sa-mi ofere acest job, in Romania pentru a nu fi nevoit sa stau departe de parinti, prieteni etc. si doresc, cu orice pret prin orice mijloc legal sa cer statului tot ce imi datoreaza, tot, tot, tot.
Ideea este in felul urmator..
Strabunica mea, din partea tatalui, nascuta in Satu Mare, facea parte dintr-o familie cu o stare financiara foarte buna si detineau multe proprietati (terenuri, cladiri, ferme etc.)
Strabunicii/le, bunicii/le cat si fratii/surorile lor sunt toti decedati, ceilalti nepoti ai lor sunt toti stabiliti in Canada de mai bine de 30-40 de ani iar eu cu parintii locuim in Prahova, deci .. am pierdut legatura de foarte mult timp cu Satu Mare.
Ideea este ca, in primul sau al II-lea razboi mondial draga mea strabunica, ai carei parinti erau decedati, asadar ea mostenise tot, ..a ramas fara nimic, doar cu 3 medalioane de aur si un lantic ce le purta la gat pe care le-a dat pe cativa saci de faina sa aiba din ce sa faca paine.
Tot ce stiu este ca aceste bunuri / proprietati au fost luate de stat, oarecum, in timpul razboiului ... spre rusinea mea nu cunosc istoria romaniei atat de bine fiindca 80% din scoala nu am facut-o in Romania.
Dupa cum puteti citii mai sus nu cunosc foarte multe detalii, fiindca, sincer nu am dat foarte multa importanta si nu m-am interesat indeajuns atunci cand trebuia.
Ceea ce doresc eu sa stiu este daca se poate sa fac ceva in privinta asta, daca pot primii inapoi de la stat aceste (sau o parte din) bunuri / proprietati; ce acte sunt necesare; unde mai pot gasii copii ale actelor de proprietate (primarie, arhiva de stat etc.) .. cam cat ar dura un proces de genul si care ar fi sansele sa reusesc.
Un bun prieten mi-a spus ca exista in Bucuresti avocati care, daca vor sa preia cazul, in caz ca vor castiga procesul isi trag un anumit procentaj din castig stabilit de inainte (gen 15%) si atat. In caz ca nu se castiga procesul nu se plateste nimic ... ceva asemanator.
De asemenea, sa zicem ca nu ar exista acesti avocati, care ar fi costurile unui asemenea proces cu statul (in caz ca se castiga si in caz ca se pierde) ?
Imi puteti raspunde aici sau pe adresa de e-mail: fabi @ americanmusclecars.ro
In caz ca sunteti avocat si va intereseaza cazul / aveti vreo oferta / doriti mai multe detalii de asemenea va rog sa ma contactati pe e-mail.