Am 22 de ani, din care 9 i-am petrecut in alta tara, acum lucrez in Arabia Saudita, castig destul de bine, nu am facultate, job-ul este la birou .. nu ma vait, singurul dezavantaj este ca sunt in mijlocul desertului, in pustietate, cu multi asiatici .. o companie deloc placuta.
As fi vrut ca tara mea sa-mi ofere acest job, in Romania pentru a nu fi nevoit sa stau departe de parinti, prieteni etc. si doresc, cu orice pret prin orice mijloc legal sa cer statului tot ce imi datoreaza, tot, tot, tot.
Ideea este in felul urmator..
Strabunica mea, din partea tatalui, nascuta in Satu Mare, facea parte dintr-o familie cu o stare financiara foarte buna si detineau multe proprietati (terenuri, cladiri, ferme etc.)
Strabunicii/le, bunicii/le cat si fratii/surorile lor sunt toti decedati, ceilalti nepoti ai lor sunt toti stabiliti in Canada de mai bine de 30-40 de ani iar eu cu parintii locuim in Prahova, deci .. am pierdut legatura de foarte mult timp cu Satu Mare.
Ideea este ca, in primul sau al II-lea razboi mondial draga mea strabunica, ai carei parinti erau decedati, asadar ea mostenise tot, ..a ramas fara nimic, doar cu 3 medalioane de aur si un lantic ce le purta la gat pe care le-a dat pe cativa saci de faina sa aiba din ce sa faca paine.
Tot ce stiu este ca aceste bunuri / proprietati au fost luate de stat, oarecum, in timpul razboiului ... spre rusinea mea nu cunosc istoria romaniei atat de bine fiindca 80% din scoala nu am facut-o in Romania.
Dupa cum puteti citii mai sus nu cunosc foarte multe detalii, fiindca, sincer nu am dat foarte multa importanta si nu m-am interesat indeajuns atunci cand trebuia.
Ceea ce doresc eu sa stiu este daca se poate sa fac ceva in privinta asta, daca pot primii inapoi de la stat aceste (sau o parte din) bunuri / proprietati; ce acte sunt necesare; unde mai pot gasii copii ale actelor de proprietate (primarie, arhiva de stat etc.) .. cam cat ar dura un proces de genul si care ar fi sansele sa reusesc.
Un bun prieten mi-a spus ca exista in Bucuresti avocati care, daca vor sa preia cazul, in caz ca vor castiga procesul isi trag un anumit procentaj din castig stabilit de inainte (gen 15%) si atat. In caz ca nu se castiga procesul nu se plateste nimic ... ceva asemanator.
De asemenea, sa zicem ca nu ar exista acesti avocati, care ar fi costurile unui asemenea proces cu statul (in caz ca se castiga si in caz ca se pierde) ?
Imi puteti raspunde aici sau pe adresa de e-mail: fabi @ americanmusclecars.ro
In caz ca sunteti avocat si va intereseaza cazul / aveti vreo oferta / doriti mai multe detalii de asemenea va rog sa ma contactati pe e-mail.
Din pacate pentru dvs. cerere de retrocedare nu mai puteti face, perioada cand s-au putut depune cereri a fost din anul 1991 (legea 18), 1997(legea 169),2000(legea 1), 2001 (legea 10),pana in anul 2005(legea247), la care s-au si prelungit termenele de depunere a cererilor
Ca sa dati statul in judecata pentru recuperarea proprietatilor ati fi putut doar daca ati fi avut cerere la una din legile enumerate mai sus; oricat a-ti fi dispus sa platiti unui avocat, fara a avea dovada ca ati solicitat terenul la una din legile scrise mai sus nu aveti absolut nici o sansa sa castigati in instanta!:sorry: