avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces pentru un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces pentru un teren

Buna ziua,as vrea sa imi dati un raspun cu privire la urmatoarea problema:
In urma cu un an au inceput anumite discutii intre mine si vecinii mei cu privire la o bucata de teren de aproximativ 1 m, (pe care familia mea l-a utilizat de mai bine de 30 de ani,deoarece aceasta a fost dorinta strabunicilor mei,adica a parintiilor vecinilor)si care in urma cadastrului realizat in cursul anului 2013 a dovedit faptul ca acel metru de teren apartine vecinilor,iar acestia au solicitat construirea uni gard de plasa care sa delimiteze ambele proprietati,bineinteles pe baza unei autorizatii(intre proprietati nu a existat miciodata gard ).Familia mea a fost de acord cu contruirea acestui gard numai in conditiile in care,vecinii isi vor inchide geamurile pe care le au inspre proprietatea noastra,sau gardul sa fie din beton si mai inalt de 2 m(comform anumitor art. de drept) si anumite clauze legate de picatura strasinii etc.
Au urmat lungi drumuri la primarie,urbanism,noi considerand ca acea autorizatie a fost data abuziv deoarece nu a venit niciun proiectant sau cineva la fata locului pt a vede despre ce spatiu este vorba sau care este distanta dintre proprietati(mentionandu-se existenta acelor ferestre,strasinilor care curg in curte noastra etc.),intr-un final am ajuns se pare la un proces.Am fost chemati la mediere(familia mea,vecinii dar si baiatul vecinilor deoarece acesta detine acte de proprietate pe o contructie care se afla pe acelasi teren cu al parintilor lui insa se afla in indiviziune cu parintii),si am inteles ca nu ne poat da in judecata daca nu este de acord si baiatul vecinilor,care printre altele este un bun prieten al familiei mele.
Domna mediator,banuiesc ca si avocata vecinilor tot face presiuni asupra noastra in special pe familia baiatului vecinilor,(insista cu telefoane si nu vorbeste deloc in termeni legali ci mai mult populari sa spun asa,cateva din conversatii sunt de genul "Domnule dar trebuie sa fiti alaturi de parintii vostrii,mai intai se i-a camasa nu maieul"!).
Cum ne safatuiti sa procedam,si mai ales este normal ca mediatorul(aceasta avocata)sa procedeze asa pentru a ne intimida?
Mantonez ca un tribunal deja a respins o cere de inaintare a unui proces de tulburare de posesie pe numele nostru ,acum suntem la un alt tribunal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexa1791 , utilizator 13:58, 21 Februarie 2014
Buna ziua. Mediatorul nu trebuie sa intimideze partile chemate la informarea cu privire la avantajele medierii. Trebuie sa stiti ca medierea este un procedeu care se preteaza in special in cazurile in care exista relatii de vecinatate cum este situatia dvs. Nu stiu la ce se refera doamna mediator cand spune treaba cu camasa si maieul, dar trebuie sa stiti ca puteti refuza serviciile dansei. In sensul ca ii puteti spune ca doriti sa participati la sedinta de informare dar va rezervati dreptul de a propune un alt mediator pe care il alegeti dvs. De ce? pentru ca mediatorul trebuie sa fie acceptat de ambele parti si trebuie sa fie impartial si neutru. Daca simtiti ca respectiva mediatoare nu indeplineste aceste criterii, ii puteti refuza serviciile. De asemenea mediatorul ales de dvs trebuie sa fie acceptat de celelalte parti.
Referitor la instanta: instanta respinge cererea de judecata daca reclamantul nu face dovada parcurgerii procedurii prealabile, adica daca nu arata ca a invitat cealalta parte. Partea invitata nu este obligata sa participe, dar avand in vedere ca informarea este gratuita, ce-ati avea de pierdut?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
Multumesc pt raspuns!
Revin din nou in aceeasi problema:
Astazi doamna mediator l-a sunat pe baiatul vecinilor(care este foarte bun prieten al familiei noastre),si s-a recomandat ca fiind avocata fam lui si i-a spus ca daca nu va semna foaie aceea pt ca parintii lui sa inainteze procesul,va fi si el dat in judecata.Nu inteleg de ce si pentru ce va fi si el dat in judecata,pt ca suntem prieteni si nu vrem sa ne facem rau reciproc?
Astept raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma pot apara singur in instanta IancuV IancuV Am fost actionat in instanta de un vecin pentru motivul de a face,ce mi-a cerut acesta,in urma unor masuratori pentru a-si face cadastru a stabilit ... (vezi toată discuția)
Granituire dheedo dheedo Buna ziua, in 2011 am cumparat o casa cu terenul aferent, proprietate imprejmuita provizoriu de vanzator cu un gard de sarma. La putin timp dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Pentru mediere este nevoie si de un avocat? stefanelul stefanelul Sunt in faza premergatoare a unui proces pt. deposedare de proprietate si trebuie facuta medierea. Intrebare: Este obligatoriu contactarea si a unui avocat ... (vezi toată discuția)