am fost azi la finante si mi s-a spus ca aceste conventii civile nu se mai pot incheia decat daca sunt PFA sau de contract de munca pe perioada determinata.
buna ziua!!!
va rog sa ma lamuriti daca se mai accepta conventiile civile dintre SC si pf (neautorizata) intrucat am posibilitatea de a semna o conventie pt 2 luni.Ce declaratie trebuie depusa la finante ,in ce termen de la semnarea conventiei, ce impozit se va plati(din ce m-am intreresat 5.5% sanatatea si 16% impozit) avand deja un CIM pe perioada nedeterminata.
multumesc anticipat.
buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina unui vecin(si aceasta fiind parcata) de un autoturism inmatriculat in Italia(accident fara victime). S-a facut constatare amiabila intre vinovat si masina noastra si amiabila intre vinovat si a doua masina avariata.actele au fost trimise la corespondentul firmei de asigurare, la 2 sapt am fost informati ca pentru derularea dosarului de dauna este necesar procesul verbal de la politie intru cat sunt implicate 3 autovehicule.Am mers la politie si ni s.a explicat ca amiabila este bine intocmita intrucat vinovatul a lovit intai masina vecinului si apoi masina noastra aflata la distanta de 4-5m(si nu se percepe ca si coliziune intre 3 autovehicule-nelovindu.se concomitent).este plauzibila explicatia politiei?ce pot face daca firma de asigurare nu accepta aceasta varianta???am poze din momentul accidentului +acte vinovat.
Buna ziua. In 1997 am fost angajata ca muncitor necalificat , in 2001 am fost incadrata pe postul de bucatar intr.o unitate de invatamant special. as dori sa stiu de ce figurez cu salar brut de 744 lei desi vechimea pe post este de 13 ani. Pe fluturas este trecut salar de baza 933 aici fiind adunata si vechimea, mentionez ca la incadrare scrie muncitor IV,G , gradatia 5. Nu ar fi corect ca salarul meu brut sa fie 900lei +vechime ? nici gradatia nu mi-a fost acordata conf vechimii....
Va multumesc pentru raspuns