avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate tmihai2

Activitate tmihai2

Buna ziua,
Pentru o societate a carei HGA de dizolvare si lichidare a fost publicata in data de 12/4/2015, ce data se foloseste in bilantul de lichidare?
Este corect ca extremitati 1/1/2015 si 12/4/2015
Multumesc anticipat pentru raspuns
Răspuns la discuția Certificat de atestare fiscala
www.avocatnet.ro/content/art...

Articolul de pe avocatnet expune a doua procedura, de unde si dilema, precizez faptul ca anul trecut certificatul l-am obtinut undeva prin noiembrie.

Răspuns la discuția Impozit pe venit
[ link extern ]

Daca activatatea se desfasoara in Romania se completeaza formularul 201, am fost intr-o situatie similara acum cativa ani obtinand venituri din "freelancing" , cei de de la banca mi-au recomandat acest lucru deoarce sume periodice incasate din straintate, prin Paypal de exemplu, pot deveni obiect de control de la ANAF.
Mai simplu ar fi deschiderea unui PFA si emiterea de facturi, este mai usor de dovedit serviciile prestate.
Buna ziua,
Anul trecut ca detinator de parti sociale am obtinut de la ANAF sector 3 certifcatul de atestare fiscala pentru persoana jurdica doar prin depunerea cererii si plata a 8 lei la casierie.
Acum am nevoie de certificat de la ANAF sector 5 conform:
[ link extern ]
este nevoie de:
Dosar cu şină;
cerere tip, completată obligatoriu cu nr.de tel. fix real;
copie C.I. / B.I. şi împuternicire pt. delegat;
copie Certificat înregistrare fiscală;
timbre fiscale 2 buc (2 RON/buc);
documente doveditoare a realităţii contabile cum ar fi: balanţa de verificare semnată şi ştampilată.

S-a schimbat procedura sau cerintele de mai sunt sunt valabile doar pentru ANAF Galati?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,
La punctul 5 al cererii de inregistrare (Solicit publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a/a VII-a, după caz, a...) se se completeaza "hotararii generale a asociatilor de dizolvare si lichidare simultana"?
Multumesc pentru raspuns.
Este necesara prezentarea ordinului de plata la ANAF sau plata se inregistreaza automat?
Buna ziua,
La completarea ordinului de plata este de ajuns adaugarea "Impozit pe veniturile microintreprinderilor" la campul "Reprezentand:" sau trebuie adaugat si cod bugetar si nr de evidenta a platii din declaratia 100.

Răspuns la discuția Taxare inversa
Firma este din US, singura filaila o are in Australia.
Cei de la ANAF m-au lamurit, am fost cu factura. 301 este doar pentru persoane neinregistrate in scopuri de TVA sau persone inregistrate numai in ROI, suntem intregistrati ca platitori de TVA doar in Romania,
Softul se trece in contul 205, nu necesita inscrierea tranzactiei intr-o delaratie recapitulativa, fiind extracomunitara, doar in decontul 300 la nr.7 si 20.
Discuție Taxare inversa
Buna seara,
As avea 3 intrebari:
Pentru un licenta electronica achizitionata din SUA, se aplica taxarea inversa?
Este necesara completarea unei declaratii pentru achizitiile extracomunitare?
Daca in decontul de TVA 300 trebuie sa apara la nr.7 si nr.20 suma platita pentru licenta.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția TVA taxare inversa
Nu se poate storna totusi factura? si implicit anularea comenzii de livrare a bunurilor?