Buna ziua,
Urmeaza sa construiesc o casa pe un teren micut. Daca eu imi fac casa intr-o anumita pozitie, teoretic, umbra ei permite insorirea casei din spate cam 2 h si jumatate/zi. Numai ca, practic, vecinii mei au casele pe hotar, umbrind astfel si ei casa din spatele meu. Astfel ca pe acea casa va fi umbra mereu daca voi construi si eu. Pentru realizarea studiului de insorire trebuie sa tin cont numai de umbra pe care o lasa viitoarea mea casa pe casa vecinului din spate, sau trebuie sa tin cont si de umbrele celorlalte case?
Buna ziua,
In urma cu un an am cumparat un teren pt constructii. Peste teren trece teava de gaze a vecinului. In momentul cumpararii, fostul proprietar a conditionat vanzarea de o declaratie prin care ma oblig sa-i mentin vecinului teava pe terenul meu in pozitia actuala si, dc imi voi face casa si congaz imi aproba racordarea din conducta proprietatea vecinului, sa ii platesc acestuia jumatate din cheltuielile cu racordarea. Stiind ca vecinul urmeaza si el sa vanda, am dat aceasta declaratie. Acum, dupa ce vecinul a vandut, aceasta declaratie mai este valabila? sunt in continuare obligat sa tin pe teren conducta aceea de gaze? Ma gandesc ca din moment ce eu declar ca ii permit ceva lui X, cand acesta ii vinde lui Y, declaratia nu mai este valabila. Spuneti-mi va rog cum este adevarat si dc as putea sa anulez declaratia in vreun fel, precizand inca o data ca s-a schimbat proprietarul , implicit partile implicate in declaratie.
Va multumesc
Buna ziua,
Am cumparat un teren ,din curtea unui om, care avea doua deschideri la drum. Canalizarea si apa vanzatorului sunt trase pe terenul meu. Cum il pot convinge sa le mute din curtea mea?