avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... studiul de insorire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

studiul de insorire

Buna ziua,
Urmeaza sa construiesc o casa pe un teren micut. Daca eu imi fac casa intr-o anumita pozitie, teoretic, umbra ei permite insorirea casei din spate cam 2 h si jumatate/zi. Numai ca, practic, vecinii mei au casele pe hotar, umbrind astfel si ei casa din spatele meu. Astfel ca pe acea casa va fi umbra mereu daca voi construi si eu. Pentru realizarea studiului de insorire trebuie sa tin cont numai de umbra pe care o lasa viitoarea mea casa pe casa vecinului din spate, sau trebuie sa tin cont si de umbrele celorlalte case?

Alte discuții în legătură

Construire imobil pe limita proprietatii unchiujim unchiujim in vara trecuta vecinul a construit un gard pe cheltuiala lui(cu acceptul meu -avem ambii cadastru)pe limita celor 2 prop. fundatie de beton + coli metalice ... (vezi toată discuția)
Construrire magazie+biro - acordul vecinului arecibo38 arecibo38 Vreau sa imi construiesc o magazie si un birou in spatele casei ( gradina) si se pare ca este cerut acordul vecinilor. Unul dintre vecini nu vrea sa dea ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru constructie alpet alpet Buna ziua, Am achizitionat un teren in Bucuresti si vreau sa construiesc o casa P+M. Terenul are o deschidere de 9 m si una din casele vecine este pe ... (vezi toată discuția)