avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire imobil pe limita proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire imobil pe limita proprietatii

in vara trecuta vecinul a construit un gard pe cheltuiala lui(cu acceptul meu -avem ambii cadastru)pe limita celor 2 prop. fundatie de beton + coli metalice ondulate.fundatia are vreo 25-30 cm latime si este jumatate la mine si jumatate la el. acum imi cere acceptul pt a se folosi de acea fundatie a gardului pe o lungime de vreo 10 metri pt a construi pe ea un zid pt un imobil ,scurgrea acoperisului va fi la el. conf legii are nevoie de acceptul meu scris dat la notar.eu sunt de acord in principiu dar vreau sa stiu daca exista implicatii ascunse sau ce ar trebui sa precizam pe acel act notarial,ce urmari pot fi...:)#-o
Cel mai recent răspuns: unchiujim , utilizator 19:45, 17 Februarie 2014
Problemele ar putea fi:
1)Depinde cate nivele va avea viitoarea constructie, aveti grija sa respecte Ordinul MS privind insorirea imobilului dv.(adica aceasta constructie sa tina prea multa umbra, sa nu mai aveti minim 2 ore de soare/zi iarna)
2) Daca zidul vecinului va fi construit pe soclul gardului, soclul fiind cu axul pe limita de proprietate, inseamna ca 1/2 din zidul vecinului va fi la dv in curte! Adica 10ml x 0.15m =1.5mp..Dupa ce construieste zidul poate va dori sa si izoleze cu 10 cm de polistiren, adica inca 1-1.5 mp "furati" din terenul dv!
Puteti cere o suma echivalenta cu valoarea terenului pe care il va ocupa vecinul....
am inteles.si eu ma gandeam ca daca izoleaza termic intra si mai mult la mine pe proprietate.cat despre inaltime nu prea ar fi mari probleme deoarece casa mea e cu spatele la proprietatea lui.cel mult in viitor, daca voi eu voi construi ceva in acea zona sa ma deranjeze inaltimea constructiei lui.pot preciza in scris la notar ca daca vreo data voi avea nevoie sa construiesc si eu sa am aceleasi inlesniri din partea lui ,echivalente cu ce-i ofer eu? adica win-win?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor privind constructia unui gard ioanaandronie ioanaandronie buna ziua, Detin un teren intravilan pe care nu este construit nimic.Vecinul ma cheama sa merg la notar pentru a-i da acordul pentru constructie gard.Conform ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)