buna ziua,
Detin un teren intravilan pe care nu este construit nimic.Vecinul ma cheama sa merg la notar pentru a-i da acordul pentru constructie gard.Conform legislatiei in vigoare este nevoie de acordul meu, sau doar in anumite situatii ?
Ce trebuie sa stiu, sa nu semnez in defavoarea mea ?
Va multumesc!
Orice constructie pe "hotar" necesita acordul vecinului.
Daca nu va este indiferent ce fel de gard face, ar fi bine sa mentionati (de pe acum)in acordul dv. notarial si "pretentiile" pe care le aveti asupra acestei constructii. Un fel de acord restrictiv.
Adica, de exemplu:
-daca soclul gardului sau gardul are o grosime > 30 cm, sunteti de acord ca acesta sa fie situat cu axul pe hotar sau integral pe terenul solicitantului.
-obiectii-pretentii cu privire la inaltimea gardului(un gard prea inalt si compact va poate umbri curtea, daca este mica)
-obiectii-pretentii(sau nu) financiare.
" Integral pe terenul solicitantului" inseamna ca este cu o latura chiar pe hotar, iar grosimea gardului este integral pe terenul lui.
Daca el suporta integral cheltuielile de condtructie, ar fi normal sa execute gardul cu axul pe hotar, adica jumatate-jumatate pe cele 2 proprietati pe care le desparte.
Discutati cu el si vedeti ce fel de constructie doreste sa faca, poate face doar un gard de plasa, fara o grosime semnificativa!