avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acordul vecinilor privind constructia unui gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acordul vecinilor privind constructia unui gard

buna ziua,
Detin un teren intravilan pe care nu este construit nimic.Vecinul ma cheama sa merg la notar pentru a-i da acordul pentru constructie gard.Conform legislatiei in vigoare este nevoie de acordul meu, sau doar in anumite situatii ?
Ce trebuie sa stiu, sa nu semnez in defavoarea mea ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanaandronie , utilizator 20:34, 11 Decembrie 2011
vedeti la fata locului despre ce anume este vorba... noi de unde sa stim?
Orice constructie pe "hotar" necesita acordul vecinului.

Daca nu va este indiferent ce fel de gard face, ar fi bine sa mentionati (de pe acum)in acordul dv. notarial si "pretentiile" pe care le aveti asupra acestei constructii. Un fel de acord restrictiv.

Adica, de exemplu:
-daca soclul gardului sau gardul are o grosime > 30 cm, sunteti de acord ca acesta sa fie situat cu axul pe hotar sau integral pe terenul solicitantului.
-obiectii-pretentii cu privire la inaltimea gardului(un gard prea inalt si compact va poate umbri curtea, daca este mica)
-obiectii-pretentii(sau nu) financiare.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
doina_manuela, utilizator
Vreau sa intreb; daca gardul este situat integral pe terenul solicitantului, care este distanta admisa fata de limita de proprietate?
Numai bine
" Integral pe terenul solicitantului" inseamna ca este cu o latura chiar pe hotar, iar grosimea gardului este integral pe terenul lui.
Daca el suporta integral cheltuielile de condtructie, ar fi normal sa execute gardul cu axul pe hotar, adica jumatate-jumatate pe cele 2 proprietati pe care le desparte.
Discutati cu el si vedeti ce fel de constructie doreste sa faca, poate face doar un gard de plasa, fara o grosime semnificativa!
Va multumesc frumos! Sincer,nu am crezut ca sunteti atat de promti .
Felicitari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire imobil pe limita proprietatii unchiujim unchiujim in vara trecuta vecinul a construit un gard pe cheltuiala lui(cu acceptul meu -avem ambii cadastru)pe limita celor 2 prop. fundatie de beton + coli metalice ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre vecini. Leonardo77 Leonardo77 Buna ziua, Stiu ca acest subiect este foarte des intalnit, si am vazut pe forum diverse rezultate, dar nu stiu cat de clar este pentru situatia mea. Am ... (vezi toată discuția)
Construirea unui gard din placi de beton SPavel SPavel Buna seara I Va rog sa ma sfatuiti I Vreau sa construiesc un gard din placi de beton de 2 m inaltime , intre propri-etatea mea si proprietatea vecina ( ... (vezi toată discuția)