va multumesc mult pentru raspuns si promtitudine.
am cerut cheltuielile de judecata inca din reconventionala...faza este ca la concluziile finale avocata a uitata sa mai specifice inca odata...ma gandesc ca acesta o fi motivul.
sau poate cum spuneti dvs nu o fi depus chitanta in original.
Deci pana nu vorbesc cu ea nu am de unde stii exact ce se intampla..dar intrebarea mea este...din ce scrie pe portalul justitiei....normal pot sa fac recurs de cheltuiei. pentru ca zice ca este din vina lui nu...
inca o nelamurire Daca eu vreau sa ies din tara cu fata si sa nu am nevoie mereu de procura ce trebuie sa cer ...in ideea ca avem custodie comuna...va multumesc mult
uitati ce zice pe portalul justitiei
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Admite în parte cererea reconvenţională. Declară desfacută căsătoria din vina predominantă a reclamantului-pârât. Pârâta-reclamanta păstrează numele de familie dobândit prin căsătorie, Încredinţează ambilor părinţi custodia minorei. Executorie. Stabileşte că locuinţa minorei va fi preponderent la pârâta-reclamantă. Executorie. Obligă reclamantul-pârât să plătească în favoarea minorei suma ... lunar cu titlu de contribuţie la cheltuielile de întreţinere, cu începere de la data de ....... până la majoratul copilului. Executorie. Încuviinţează desfăşurarea legăturilor personale dintre minoră şi reclamantul-pârât conform următorului program: timp de 2 ore în fiecare zi de luni şi miercuri la domiciliul pârâtei-reclamante; în a doua şi a patra săptămână din lună, în ziua de sâmbătă între orele 9-18 cu posibilitatea luării minorei în afara locuinţei pârâtei-reclamante. Executorie. Ia act că părţile nu solicită cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cu depunerea cererii de apel la aceeaşi instanţă.
Buna ziua
Am si eu o intrebare..sa va explic un pic situatia mea.
..de curand sa incheiat divortul cu fostul sot....unde la sfarsit este specificat ca casatoria se incheie din vina predominanta a sotului....eu am cerult cheltuieli de judecata....la sfarsit instanta zice...ia act ca nu se cer cheltuieli de judecata.
Ce sa inteleg? Trebuie sa fac recurs sa specific inca odata?
Daca am avut avocata si am platito normal recursul intra in aceasi bani sau trebuie platita separat?
Sunt foarte dezamagita ...normal am avocata...am platito destul de bine...dar pe totul parcursulu divortului numai probleme am avut cu dansa.
Nu imi raspundea la telefon...cea ce patesc si acum....nici la mailuri....la judecatorie trimitea numai stagiare....mereu alta...niciodata nu stiau dosaru.
M-am dus la ea la birou stagiarele ziceau ca nu este acolo...desi era...ca asa zicea portarul.in fine mare nesimtire....nu pot sa imi imaginez cum se pot numi avocati uni.
Apropo pot sa fac ceva in privinta ei...in afara de o reclamatie la baroul de avocati....care din cate am inteles nu rezolv cine stie ce?
Va multumesc
Va multumesc mult dna avocat Consuela...atunci de ce toata lumea imi scoate in ochii acest articol 914/2?...
va multumesc
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.
Inca o intrebare...daca totusi instanta nu accepta aceasta exceptie ce trebuie sa scrie in decizia de divort ca sa pot iesi cu copilul din tara fara sa am nevoie mereu de acordul tatalui?
Sau mai exact ce trebuie sa cer.
va multumesc mult
Va multumesc pentru promtitudine......dna avocat Consuela... procesul este pe rol de un an de zile... am depus intampinare, a avut loc si interogarea martorilor...la urmatorul termin depunem noi raspunsul la interogatoriul nostru...deoacrece locuim in austria nu ne-am prezentat personal....deci procesul este avansat....la acest termin vreau sa cer necompetenta dar bazanduma pe un articol favorabil mie...nu doar sa o invoc sa fie refuzata....sa am si cu ce sa justific.
Dna avocat STOICA din ce spuneti dvs se aplica pentru ultimu domiciliu comun...pai ultimul nostru domiciliu comun este cel dupa teritorul austriei unde am si nascut copilul...noi suntem casatoriti din 2011 si nu am avut nici un domiciliu comun pe teritorul Romaniei...doar cel din Austria...totusi el a bagat cerere in Romania si procesul este acolo pe rol...iar acest lucru consider eu ca se intampla pt ca ne-am casatorit la primaria sec 3 si pentru ca noi desi locuim aici inca avem buletine cu domiciliul din romania( binenteles fiecare cu adresa sa)...atfel nu imi explic dc?...si daca doresc sa invoc acest lucru toata lumea zice ca nu este posibil.
Deci ce sa inteleg....am drept de cauza sau nu?
va multumesc
Buna ziua, am si eu o simpla nelamurire...va rog ajutati-ma.
Eu si cu sotul locuim in Austria,unde a fost ultimul nostru domiciliu ( amandoi cetetaeni romanii si cu cerificat de casnicie din romania)...de un an avem un proces pe rol in Romania cu minori.
Eu nu sunt de acord ca acest proces sa se desfasoare in Romania, am vreo sansa sa invoc ca nu este de competenta Instantelor din Romania?
In conditiile urmatoare:
In acest proces eu figurez ca parat.
Copilul sa nascut in Austria si este cetatean Roman.
In acest proces discutam programul copilului si pensia alimentara dar cap principal este DIVORTUL.
Eu consider ca ar fi de competenta statului unde are domiciliul copilul...dar conform articolului 914-2 toata lumea imi zice ca nu am nici o sansa.
Intrebarea mea este nu exista nici o NORMA DE DREPT INTERNATIONAL(care sa se regaseasca si in codul nostru de procedura civila) care sa spuna ca este de competenta instantel de la domiciliul minorei?
Nu exista nico o dispozitie care sa contrazica lucrul acesta?
Mie mi se pare logic sa fie locuinta copilului in orice conditii cea dupa care se alege competenta....pt ca , pt a dispune incredintarea ar trebui sa se faca ancheta sociala la locuinta copilulu ( care coincide cu a mea) si la locuinta tatalui. Si e mult mai logic lucrurile acestea sa le faca instanta de la locuinta copilului.
AM DREPTATE SAU NU? DAR CU CARE ARTICOL SA MA APAR?
VA MULTUMESC MULT SI CHIAR ESTE URGENT
Da asa este impreuna am fost si am depus actele, dar intre timp el sa informat in Romania si sa razgandit. Nu vrea sa mai continuue in Austria, a zis ca lui in convine mai bine in Romania. Locul de munca este in Austria.
Doamna Avocat Andreea Robu sustineti ca se ia in considerare dosarul de aici primu?
Momentan situatia este aceasta: avem un dosar deschis in austria ca doream amiabil sa divortam, am facut mediere unde am stabilit tot pensie si partaj...a semnat si sotul...dar acum el sa razgandit...prima infatisare este zilele acestea...unde sotul trebuie sa se prezinte cu hartie ca a inchis dosarul din romania....ce nu o sa se intample pentru ca el ma informat ca renunta la dosarul acesta si ca continua cu cel din Romania.
O sa vad ce zice judecatoarea in aceasta situatie...pentru ca pe mine aici ma intereseaza sa se termine.
Trebuie neaparat sa imi iau un avocat si in Romania in acesta situatie nu?
Intreb deoarece o sa ma coste ceva daca o sa platesc si aici si in Romania.
Inca o intrebare: Daca dovedesc ca sotul este de vina pentru incheierea casniciei...plateste el cheltuielile de judecata? mai exact avocatul...va multumesc
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie mai dificila si am nevoie de un sfat.
In prezent locuiesc in Austria cu fica mea, separat de sot de 2 luni..deoarece de comun acord am hotarat sa divortam aici. Am mers la tribunal am depus acte , am platit prima transa si zilele urmatoare avem prima infatisare. Problema este ca sotul in acceasi perioada a imputernicit un avocat in Romania sa depuna actele pentru divort. Si asa sa intamplat pentru ca am primit citatie la domiciliul din Romania. Iar luna urmatoare avem prima infatisare. Eu imi doresc sa continuui aici deoarece cu un copil e mai greu sa fac naveta in Romania si in caz ca nu plateste pensia alimentara e mai usor sa rezolv aici ma gandesc.
Intrebarea este care dosar se ia primu in considerare?
Adica ce sanse am daca eu vreau aici si el in Romania.
Daca trebuie sa imi iau avocat pentru dosarul din Romania pot sa semnez o imputernicire pentru un avocat si sa o trimit prin mail?
va multumesc anticipat
Si ce pronunta in lipsa? Dar dupa acest termen dosarul se inchide sau trebuie sa anuntam noi?
Sau daca ne razgandim putem continu la acelasi dosar peste 1 an?
Indicat cred ca este daca vrem iar sa divortam, sa divortam in tara unde stam nu? Daca aici muncim,stam si am nascut
Va multumesc
Buna ziua,
Am deschis un dosar de divort in care sunt parat din 2011 iar in feb 2012 am trimis o cerere reconventionala pentru mutarea dosarului si am cerut vina exclusiva a reclamantului.
Am obtinut mutarea dosarului dar nu m-am putut prezenta la termenul urmator stabilit deoarce eram in strainatate la studii si am cerut amanare.
Am obtinut si acest lucru.
Intre timp m-am impacat cu reclamantul, avem un copil si nu ne-am mai prezentat la nici un termen dar nici nu am anuntat.
Acum dupa 1 an am primit acasa o citatie care zice asa:
" Ca sunt chemata in calitate de parat in dosar Fond- divort
In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa.
IN VEDEREA DISCUTARII EXCEPTIEI PERIMARII.
Am cautat ce inseamna mai exact acest lucru dar nu am inteles mare lucru.
Noi locuim acum in strainatate si nu avem cum sa ne prezentam, daca trimit un inscris ce ar trebuie sa precizez?
Sau daca nu raspundem ce se intampla?
Cum putem inchide acest dosar?
Va multumesc si astept cat mai repede un raspuns