avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am doua dosare de divort deschise in tari diferite, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am doua dosare de divort deschise in tari diferite, care se ia in considerare?

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie mai dificila si am nevoie de un sfat.
In prezent locuiesc in Austria cu fica mea, separat de sot de 2 luni..deoarece de comun acord am hotarat sa divortam aici. Am mers la tribunal am depus acte , am platit prima transa si zilele urmatoare avem prima infatisare. Problema este ca sotul in acceasi perioada a imputernicit un avocat in Romania sa depuna actele pentru divort. Si asa sa intamplat pentru ca am primit citatie la domiciliul din Romania. Iar luna urmatoare avem prima infatisare. Eu imi doresc sa continuui aici deoarece cu un copil e mai greu sa fac naveta in Romania si in caz ca nu plateste pensia alimentara e mai usor sa rezolv aici ma gandesc.
Intrebarea este care dosar se ia primu in considerare?
Adica ce sanse am daca eu vreau aici si el in Romania.
Daca trebuie sa imi iau avocat pentru dosarul din Romania pot sa semnez o imputernicire pentru un avocat si sa o trimit prin mail?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vioricasilica , utilizator 22:54, 6 Ianuarie 2015
Ce nu inteleg este faptul ca dvs spuneti ca ati fost impreuna in Austria sa depuneti actele, dar cu toate acestea, in acelasi timp, sotul a mandatat pe cineva sa introduca o cerere si in Romania. In ceea ce priveste pensia alimentara, este mai avantajos in Austria, daca si locul de munca este acolo. Cu privire la angajarea unui avocat in Romania, se rezolva.
Buna ziua
in cazul dvs termianti divortul in Austria si imputerniciti un avocat in Romania pentru a va reprezenta, trimitandu-i hotararea obtinuta acolo, procesul urmand fie sa ramana fara obiect, fie se va suspenda daca nu ati terminat acolo. Daca v-ati casatorit in Romania se va urma procedura de recunoastere a hotararii straine si inregistrarea in Romania a divortului pronuntat in Austria.
Da asa este impreuna am fost si am depus actele, dar intre timp el sa informat in Romania si sa razgandit. Nu vrea sa mai continuue in Austria, a zis ca lui in convine mai bine in Romania. Locul de munca este in Austria.

Doamna Avocat Andreea Robu sustineti ca se ia in considerare dosarul de aici primu?
Momentan situatia este aceasta: avem un dosar deschis in austria ca doream amiabil sa divortam, am facut mediere unde am stabilit tot pensie si partaj...a semnat si sotul...dar acum el sa razgandit...prima infatisare este zilele acestea...unde sotul trebuie sa se prezinte cu hartie ca a inchis dosarul din romania....ce nu o sa se intample pentru ca el ma informat ca renunta la dosarul acesta si ca continua cu cel din Romania.
O sa vad ce zice judecatoarea in aceasta situatie...pentru ca pe mine aici ma intereseaza sa se termine.
Trebuie neaparat sa imi iau un avocat si in Romania in acesta situatie nu?
Intreb deoarece o sa ma coste ceva daca o sa platesc si aici si in Romania.
Inca o intrebare: Daca dovedesc ca sotul este de vina pentru incheierea casniciei...plateste el cheltuielile de judecata? mai exact avocatul...va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț la notar într-o singură zi trasor trasor Bună ziua, aș vrea să știu dacă și în ce condiții se poate divorța la notar într-o singură zi fără nicio amânare de n ori, în condițiile în ... (vezi toată discuția)
Divorț la distanta. buna! eu și soțul meu am hotărât de ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in ... (vezi toată discuția)
Divort anita18@gmx.at anita18@gmx.at Am o fetitä näscutä in Austria,tatäl Austriac,am divorzat de comun acord,fetita rämine la mine,eu am hotärit sä-mi reiau numele de fatä,iar fata ... (vezi toată discuția)